Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Svédország után Hollandiába ruccanunk át mai feladványunkban.

Az ország Dél-Holland tartományában járunk, városunk Hágától 16 kilométerre, a tengertől 10 kilométerre fekszik, a Doet-, Vliet-, Mare- és a Zyl-csatornák találkozásánál. A település ősét a rómaiak alapították, a középkorban pedig virágzó várossá nőtte ki magát, mely a 16. századtól már egyetemmel is büszkélkedhetett, ahol a kezdetektől fogva szép számmal tanultak magyar diákok. 1573-ban a spanyolok hosszú ostrom alá vették, amelynek során 6000 lakója halt éhen, a következő században a pestis tizedelte meg a lakosságot. 1807-ben egy puskaporos hajó felrobbanása végzett pusztítást a városban, a balesetben megsemmisült a híres Elzevir ház is.

A város – amelyet a fákkal szegélyezett kis csatornák számtalan szigetre osztanak – ma 125 ezer főnek ad otthont, és leginkább kulturális központként ismert: tudományos és irodalmi társasága, a ritka kelet-ázsiai tárgyakat bemutató etnográfiai múzeum és a gazdag madárgyűjteménnyel rendelkező természetrajzi múzeum egyaránt híres. Történelmileg a település a holland festészet egyik központjának számít.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra