Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Az úti cél Oroszország, azon belül Pavlov szülővárosa, akit elsősorban a kutyájáról ismerünk.

Moszkvától 180 kilométerre délkeletre fekszik mai helyszínünk. Fontos közlekedési csomópont és történelmi város, melynek első írásos említése 1301-ből származik, egy későbbi forrás szerint azonban 1095-ben alapították. Oroszország európai részén, az erdőzóna és az erdős sztyepp határán, alacsonyan fekvő vidéken helyezkedik el, az Oka folyó közvetlen közelében. A városon folyik keresztül az Oka mellékága, a Trubezs, a két folyó a tavaszi áradás idején teljesen elönti az árteret.

A 16. századtól a moszkvai államhoz tartozott, fontos szerepe volt az állam határainak védelmében, később közigazgatási központ és kormányzósági székhely lett. A 19. században már vasút kötötte össze Moszkvával, melynek köszönhetően rohamosan nőtt a lakosság száma (ma több mint félmillióan élnek itt), napjainkban a város nemcsak vasúti, de autós csomópont is. Itt működik Oroszország egyik legrégebbi színháza, 27 egyetem, a turisták pedig szívesen látogatják a (képen látható) műemléképület-együttesét, melynek egy része helytörténeti és építészeti múzeum. A városban született a viselkedéspszichológia atyja, akit a klasszikus kondicionálás és a feltételes reflex jelenségének felfedezéséért Nobel-díjjal jutalmaztak.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.