Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Az Atlanti-óceán partjára, egy közkedvelt mexikói üdülővárosba látogatunk.

Mexikó északkeleti csücskében járunk, a Yucatán-félszigeten – helyszínünk egy szinte teljesen sík területen, az Atlanti-óceán észak–déli irányban húzódó partján fekvő város. Egészen az 1950-es évekig a civilizációtól érintetlen oázis volt néhány halászfaluval és maja romokkal, majd a mexikói kormány nekilátott, hogy külföldi befektetők bevonásával turisztikai központot hozzon itt létre, amely Acapulcóval és Miami Beachcsel vetekedhet. Ma már gigantikus szállodasor várja az idelátogatókat, a gyönyörű tengerpartnak és a forró időjárásnak köszönhetően (a januári átlaghőmérséklet 24 Celsius-fok, nyáron gyakran 40 foknál is többet jelez a hőmérő) a város igazi turistaparadicsom. A 630 ezer lakosnak otthont adó város a maja „kígyófészek” kifejezés után kapta a nevét, más források szerint viszont „aranyedényt” jelent a név.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.