Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

„Amerika tejcsarnokába”, Wisconsin államba utazunk.

Wisconsin állam negyedik legnépesebb városában járunk, a Michigan-tó délnyugati partján. A környéken már 13 ezer évvel ezelőtt éltek az őslakosok, a település sokáig a potawatomi törzs tulajdonának számított. A fehér telepesek csak az 1830-as években vették birtokba a területet – az általuk alapított közösség kezdetben csak néhány faházból álló kis falu volt, az 1850-es évekre azonban már fontos kikötővárossá nőtte ki magát, a 20. század elején pedig az autóipar egyik központja lett, mely pozícióját máig őrzi: itt található például a Chrysler egyik fontos üzeme.

Napjainkra azonban jócskán csökkent a környék központi szerepe: a város 99 ezer lakójának majdnem fele a jó megközelíthetőség miatt Chicagóba vagy Milwaukee-ba jár dolgozni, így a település egyre inkább alvóváros jelleget vesz fel. 2020 augusztusában a város egy véres zavargás kapcsán került a hírekbe: a tüntetők és a rendőrség, illetve a Nemzeti Gárda közötti összecsapások során – melyet az váltott ki, hogy egy fekete férfit tisztázatlan körülmények között hátba lőttek a családi vitához kihívott rendőrök – 50 millió dolláros kár keletkezett.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra