Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Franciaország egyik leghíresebb hídját látogatjuk meg.

Franciaország délkeleti részére utazunk, helyszínünk Vaucluse megyében, a Rhône folyó bal partján található, Marseille-től kb. 85 kilométerre északra. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő várost a Cavares gall törzs alapította, az északi végében található sziklás területen kelta erődítmény állt. A település a gótok, majd a szaracénok kezére került, a 9. századtól a Burgundiai Királyság, a 11. századtól pedig a Német-római Birodalom része lett, a 12. században egy rövid ideig önálló köztársaságként működött.

A települést a pápák városaként is ismerik, 1309 és 1377 között ugyanis itt volt a Rómát önszántából elhagyó katolikus egyházfők székhelye. A pápai palota, amely a város északi részén helyezkedik el, 15 ezer négyzetméteres területével Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete, amely nyitva áll a turisták előtt. A város másik nevezetessége a Rhône folyón átívelő – vagyis egykor átívelt – híd, amelyet egy népszerű francia gyerekdal is megörökít. Valójában csak egy fél hídról van szó, a 17. században ugyanis, miután a folyamatos árvizek lerombolták a nagyobbik részét, csak a városhoz közelebb eső fele maradt meg, a város pedig úgy döntött, hogy a hiányzó részt nem építik újjá.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra