Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A messzi Kanadába repülünk mai feladványunkban.

Mai helyszínünk Kanada Alberta tartományának második és az ország ötödik legnagyobb városa, illetve Észak-Amerika legészakibb, egymillió főt meghaladó lakosságú települése (agglomerációjával együtt közel másfél millió embernek ad otthont). A környék egyes feltételezések szerint már a jégkorszak idején, 12 ezer évvel ezelőtt lakott volt, a mai város elődjét viszont csak 1795-ben alapították brit telepesek, akik kereskedelmi őrhelyet létesítettek itt, hogy innen szállíthassák el a közeli Észak-Saskatchewan folyón keresztül az eladásra szánt prémeket.

Igazán csak egy évszázad múlva, a vasút érkeztével kezdett fejlődni a település, amely 1904-ben kapott városi rangot, egy évvel később pedig az akkor létrejött Alberta tartomány székhelyének nevezték ki. 1929-ben itt jött létre Kanada első állandó repülőtere (mely korábban, az első világháború alatt pilóták kiképzésére szolgáló légi bázis volt). A város nevezetességei közé tartozik az említett folyó partvidékén található 7300 hektáros parkterület, amely 30 különböző parkot fog össze, a kultúra iránt érdeklődő turisták körében pedig közkedvelt az évente megrendezett, tíznapos dzsesszfesztivál, illetve az utcai előadóművészek szintén tíznapos fesztiválja, amely a legnagyobb hasonló rendezvény Észak-Amerikában.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra