Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1133286306

Folytatjuk kirándulásunkat a szomszédoknál: ma Ausztria az úti cél.

Mai városunk Alsó-Ausztria szövetségi tartományban, Bécstől közúton 26 kilométerre délre fekszik, a fővárosból elővárosi vasúttal is könnyen elérhető. Meleg vizű, kénes forrásait már a rómaiak felfedezték, a település ősét Claudius császár idején, az 1. században alapították. Gyógyfürdőként vált igazán legendássá az idők során, 1488-ban Aragóniai Beatrix magyar királyné is ide utazott, hogy meddőségét gyógyíttassa. A törökök kétszer is súlyos csapást mértek a településre, a 19. század elején pedig nagy tűzvész pusztított, mely után a várost átépítették, a korszakban divatos biedermeier stílusnak megfelelően.

Az első világháború idején itt létesült az osztrák–magyar hadsereg főparancsnoksága, a máig híres és népszerű kaszinó 1934-es megnyitásával pedig helyszínünk ismét Ausztria legnépszerűbb fürdővárosává vált, ezt a rangot máig őrzi. A helyi színházi élet fontos részét képezik az operett-előadások, a turistákat pedig a minden évben megrendezett hatalmas karácsonyi vásár is könnyen idecsalogatja.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra