Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A lovagkor utolsó csatájának helyszínére látogatunk.

Ma Észak-Olaszországba, ezen belül Lombardiába utazunk: helyszínünk egy 72 ezer lakosú város, melyet a rómaiak alapítottak a Kr. e. 2. században Ticinum néven. A középkor igencsak kalandosan alakult a város lakói számára: az 5. században a hunok dúlták fel, majd az osztrogót birodalom, később a longobárd királyság központja lett, a 8. században Nagy Károly frank uralkodó foglalta el. A 9–10. században az Itáliai Királyság idején is fontos szerepet töltött be, 924-ben a kalandozó magyarok alapos pusztítást végeztek a városban. A 14. században a Milánói Hercegséghez csatolták, 1525. február 24-én itt zajlott le a lovagkor utolsó csatájának nevezett ütközet a franciák és a Habsburgok (és szövetségeseik) között.

A város leghíresebb látnivalója az aranymennyboltos Szent Péter-bazilika, ahol Hippói Szent Ágoston földi maradványait őrzik, a 14. században épült Visconti-kastély, és a szintén ebből az időből származó, római pilléreken nyugvó (és a képen látható) Ponte Coperto, azaz Fedett híd, melynek közepén kis kápolna áll Nepomuki Szent János, a hidak védőszentjének tiszteletére.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra