Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Velikiy Berezniy2

Mai feladványunkban ide a szomszédba, Kárpátaljára látogatunk.

Helyszínünk Ungvártól kb. 45 kilométerre északkeletre található, az Erdős-Kárpátokban, az Ung folyó völgyében, az ukrán–magyar határhoz közel. A település első írásos említése 1409-ből származik: először az Itáliából Magyarországra települt Drugeth család birtoka volt, később – a 17. század végén – a Bercsényi família tulajdonába került. A hatalmas erdőkkel körülvett, hegyvidéki település lakói (akik között görög- és római katolikusok és zsidók voltak főként) részt vettek a Rákóczi-szabadságharcban. A 19–20. század során a település mindig más országhoz tartozott: az Osztrák–Magyar Monarchiához, Csehszlovákiához, Magyarországhoz, a Szovjetunióhoz, 1991-től pedig Ukrajna része.

A jelenleg 7500 lelket számláló városban és a környező járásban egyre inkább fellendülőben van a turizmus, köszönhetően a hegyvidék síeléshez ideális környezetének. A járásban található egy 1866-ban létrehozott park, amely különleges és ritka növényeknek ad helyett, és egy nemzeti természetvédelmi park is, emellett rezervátumok, karsztbarlangok és fatemplomok is megcsodálhatók. A járás nevezetessége továbbá a 19. században becsapódott Khanyinanszki meteorit, melynek darabjai a megyei honismereti múzeumban tekinthetők meg.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra