Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Velikiy Berezniy2

Mai feladványunkban ide a szomszédba, Kárpátaljára látogatunk.

Helyszínünk Ungvártól kb. 45 kilométerre északkeletre található, az Erdős-Kárpátokban, az Ung folyó völgyében, az ukrán–magyar határhoz közel. A település első írásos említése 1409-ből származik: először az Itáliából Magyarországra települt Drugeth család birtoka volt, később – a 17. század végén – a Bercsényi família tulajdonába került. A hatalmas erdőkkel körülvett, hegyvidéki település lakói (akik között görög- és római katolikusok és zsidók voltak főként) részt vettek a Rákóczi-szabadságharcban. A 19–20. század során a település mindig más országhoz tartozott: az Osztrák–Magyar Monarchiához, Csehszlovákiához, Magyarországhoz, a Szovjetunióhoz, 1991-től pedig Ukrajna része.

A jelenleg 7500 lelket számláló városban és a környező járásban egyre inkább fellendülőben van a turizmus, köszönhetően a hegyvidék síeléshez ideális környezetének. A járásban található egy 1866-ban létrehozott park, amely különleges és ritka növényeknek ad helyett, és egy nemzeti természetvédelmi park is, emellett rezervátumok, karsztbarlangok és fatemplomok is megcsodálhatók. A járás nevezetessége továbbá a 19. században becsapódott Khanyinanszki meteorit, melynek darabjai a megyei honismereti múzeumban tekinthetők meg.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra