Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-461976569

Ma a Közel-Keletre, Libanonba repülünk képzeletbeli gépünkön.

A Libanoni Köztársaság fővárosában, egyben legnagyobb településén járunk, a Földközi-tenger partján, 94 kilométerre az izraeli határtól. A kisebb félszigeten fekvő város változatos partszakasszal rendelkezik, egyes részeken homokos tengerpart, máshol meredek sziklás részek jellemzik. A forró mediterrán éghajlatú, 360 ezer fős (agglomerációjával együtt 2,2 milliós) város területét évszázadokon keresztül a kánaániták uralták, de innen indult útjára a föníciai nép is. A görögök is jártak itt, majd hosszú időn keresztül a rómaiak uralták a vidéket, később a Szentföld felszabadításáért harcba induló keresztes hadak is elhaladtak erre.

A 16. századtól egészen az I. világháború végéig az Oszmán Birodalom része volt a terület, mely ezt követően francia mandátum alá került. 1943-ban Libanon függetlenné válásakor településünket az ország fővárosává választották, és szépen fejlődött, gazdasági központ és turistaparadicsom lett, a ’70-es években kirobbant polgárháború azonban komolyan visszavetette ezt a folyamatot. Szintén súlyos károkat okoztak a városnak a 2006-os izraeli bombázások, illetve a 2020 augusztusában történt extrém erős kikötői robbanás, melyben a város mintegy fele súlyosan megsérült, és 200 ember vesztette életét.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra