Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai feladványunkban Kárpátaljára látogatunk, az egyik legnépszerűbb magyar festő szülőhelyére.

Helyszínünk az Északkeleti Kárpátok aljában, az Alföld és a hegyvidék találkozásánál található, Ungvártól 42 kilométerre. A város feletti hegyen álló várrom Kárpátalja legjelentősebb műemléke, amely több ponton is fontos szerepet játszott a magyar történelemben, és a monda szerint Álmos vezér építtette. A város népe aktívan részt vett a Dózsa György-féle parasztfelkelésben, a Rákóczi-szabadságharc idején Zrínyi Ilona vezetése alatt a vár utolsónak kapitulált, később a Habsburgok börtönné alakították, ahol az 1848–49-es szabadságharc sok fontos alakja is raboskodott. A várost ma 86 ezren lakják, közülük mindössze 6900 fő magyar nemzetiségű.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra