Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai feladványunkban Kárpátaljára látogatunk, az egyik legnépszerűbb magyar festő szülőhelyére.

Helyszínünk az Északkeleti Kárpátok aljában, az Alföld és a hegyvidék találkozásánál található, Ungvártól 42 kilométerre. A város feletti hegyen álló várrom Kárpátalja legjelentősebb műemléke, amely több ponton is fontos szerepet játszott a magyar történelemben, és a monda szerint Álmos vezér építtette. A város népe aktívan részt vett a Dózsa György-féle parasztfelkelésben, a Rákóczi-szabadságharc idején Zrínyi Ilona vezetése alatt a vár utolsónak kapitulált, később a Habsburgok börtönné alakították, ahol az 1848–49-es szabadságharc sok fontos alakja is raboskodott. A várost ma 86 ezren lakják, közülük mindössze 6900 fő magyar nemzetiségű.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.