Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Úti célunk Észak-Franciaország.

Párizstól 120 kilométerre északra járunk, Franciaország egyik fontos kulturális és történelmi városában, amelynek helyszínét már a kőkorszakban lakták, később a gall ambiani törzs központi települése volt itt. A hagyomány szerint a 4. században a város kapuinál történt, hogy Tours-i Szent Márton – akkor még római katona – megosztotta köpenyét egy meztelen koldussal. 1802-ben Napóleon császár és a vele ellenséges európai hatalmak fontos békeszerződést kötöttek a városban, mely egy évre beszüntette a háborúskodást. 1918-ban itt vívták az első világháború kimenetelét eldöntő „száznapos offenzíva” nyitányának számító csatát. A napjainkban 134 ezer főnek otthont adó város legfőbb látványossága 13. századi gótikus katedrális, melyet az UNESCO a Világörökség részének nyilvánított.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra