Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A jégkorong szülővárosába látogatunk.

Mai úti célunk Párizs után a nyugati világ második legnagyobb francia nyelvű városa, Kanada Québec tartományának legjelentősebb metropolisza, melyet multikulturális légköre és pezsgő, szabad kulturális élete miatt Észak-Amerika Amszterdamjának is neveznek. A város, mely 1 millió 800 ezer főnek ad otthont, egy szigeten fekszik az Ottawa és a Szent Lőrinc folyó torkolatánál, agglomerációja 75 különböző kisebb-nagyobb szigetből áll. A sziget közepén egy hegy emelkedik, ennek nevéből ered a város elnevezése.

Itt született Xavier Dolan színész-rendező, William Shatner, a Star Trek és a TJ Hooker sztárja, és Yannick Bisson, a Murdock nyomozó rejtélyei címszereplője. 1976-ban nyári olimpiát rendeztek a városban – a játékok egykori helyszínén az 1990-es évek óta Biodóm áll, mely az amerikai kontinens változatos élővilágát hivatott bemutatni –, továbbá itt rendezték a világ első fedett pályás jégkorongmérkőzését.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadász le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.