Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai feladványunkkal Erdélybe látogatunk.

A Déli-Kárpátok északi előterében járunk – városunkat szászok betelepítésével II. Géza magyar király alapította a 12. században. Hamarosan a szász katolikus egyház székhelye, az erdélyi szászok legjelentősebb kereskedelmi és szellemi központja lett a település, mely idővel szabad királyi város rangot nyert. 1442-ben itt vívta győzelmes csatáját a török ellen Hunyadi János, visszaverve Mezid bég seregét, később az erdélyi reformáció egyik központja lett a város, és itt létesült Erdély első könyvnyomtató műhelye is. A 17. században tatárok dúlták fel, majd II. Rákóczi György ostromolta, 1690-ben az erdélyi rendek itt választották fejedelemmé Thököly Imrét. Az 1848–49-es szabadságharc során Bem apó egy váratlan rajtaütéssel foglalta el a várost.

1849 és 1865 között Erdély fővárosa, a Monarchia idején Szeben vármegye székhelye lett. 2007-ben Luxemburg mellett Európa kulturális fővárosa lett a 150 ezres lélekszámú település, mivel a helyi szászok a mai Luxemburg területéről származnak.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra