Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1129478996

Az amerikai autógyártás fellegvárába utazunk mai kvízünkben.

Az USA északnyugati részén, Michigan államban, a kanadai határnál járunk, az állam legnagyobb városában, amelyet az itt fontos szerepet járszó autóiparra utalva Motortown és Motown néven is emlegetnek. A város a Kiss zenekar egyik legismertebb dalának címében is szerepel mint „a rock városa”, de az elmúlt évtizedekben az elektronikus zene stílusteremtő központjává vált inkább.

A települést 1701-ben alapították francia szőrmekereskedők, miután egy évvel korábban egy francia-katolikus expedíció letelepedésre kiválónak találta a környéket. 1760-ban a francia–indián háborúk végén egyetlen puskalövés nélkül brit kézre került, az angolok a függetlenségi háború végéig meg is tartották, csak 1796-ban került az új, amerikai állam fennhatósága alá. A 19. század elején Michigan állam fővárosa lett, később azonban – a kanadaiak támadásától tartva – áthelyezték a székhelyet egy, a határtól messzebb eső városba, Lansingbe, amely máig Michigan fővárosa.

A 20. század első felében vált az autógyártás központjává, a viszonylag magas munkabéreknek köszönhetően tömegestül települtek ide a munkások, köztük délről érkezett feketék és európai bevándorlók is szép számmal. Leghíresebb üzeme a Henry Ford alapította Ford Motor Company, de a Chrysler, a General Motors, a Dodge és más autógyártók is máig rendelkeznek itteni leányvállalattal. A II. világháború idején a város üzemeiben fegyvergyártás is folyt, a háború után azonban megtorpant a gazdasági fellendülés. Az ’50-es évektől az ipar visszaszorult, a fehér középosztály pedig elkezdett kiköltözni a peremvárosokba. A mai lakosság – 680 ezer fő – nagyjából egyharmada az 50-60 évvel ezelőttinek.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra