Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai feladványunkkal a napfényes Kaliforniába repülünk.

Az Egyesült Államok 8. legnagyobb városában járunk, Kalifornia állam legdélnyugatibb szegletében, a Csendes-óceán partján. A másfél milliós lakosú metropolisz az amerikai haditengerészet fontos kikötője és bázisa, és tiszteletére négy különböző típusú hajót is elneveztek az idők során. A környéket a kumiai törzs lakta, mígnem 1542-ben Juan Rodríguez Cabrillo felfedező a spanyol korona nevében birtokba nem vette. A mai város elődjét szintén a spanyolok alapították 1769-ben, ez lett az első állandó európai település a majdani USA Csendes-óceáni partvidékén. 1821-től Mexikó része lett, másfél évtizeddel később azonban az Egyesült Államok fennhatósága alá került, az aranyláz következtében pedig hamarosan elözönlötték az újabb és újabb lakók, igazi nagyvárossá duzzasztva a települést. A város legismertebb látványossága híres állatkertje, melyben közel 800 állatfaj példányai tekinthetők meg.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.