Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Az Egyesült Államokba, Ohio államba repülünk.

Az Ohio folyó partján fekvő város elődjét a 18. század végén alapította Robert Patterson tábornok, aki több más, környékbeli település születésében is fontos szerepet játszott. 1819-re várossá fejlődött a település, a gőzhajózás fejlődésével és a vasút kiépülésével pedig a század közepére már 115 ezer lakossal büszkélkedhetett. A polgárháború alatt kulcsszerepet játszott az északi csapatok ellátásában, itt volt a támaszpontja az Ohio állam megvédéséért felelős hadtesteknek, és innen indultak Kentucky és Tennessee felé az egységek. A lakók mégis inkább a déliekkel szimpatizáltak, a helyi gazdaságban ugyanis fontos szerepet játszott a rabszolgakereskedelem.

1937-ben árvíz öntötte el a környéket, ezután kezdődött a várost védő gátrendszer kiépítése. Az 1950-es évekig folyamatosan nőtt a lakosság száma, az utóbbi fél évszázadban azonban jelentősen, mintegy 40 százalékkal lecsökkent. Napjainkban 296 ezer lakójával az USA 57. legnépesebb városának számít. 1993-ban a település elnyerte az Egyesült Államok legélhetőbb városa címet, 2011-ben a Forbes magazin listáján az ötödik helyet szerezte meg. Az Amazon.com szerint a hetedik legromantikusabb város az Államokban.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra