Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Anglia délnyugati részére, egy fontos kikötő- és iparvárosba kirándulunk mai feladványunkban.

Városunk – amely 570 ezer fős lakosságával az Egyesült Királyság kilencedik legnépesebb települése – Délnyugat-Anglia régióban, Bath, Gloucester és Newport között, Londontól 185 kilométerre nyugatra található. Már Hódító Vilmos korában fallal körülvett település volt, a 14. századtól kapott városi rangot. Kikötője a kezdetektől fontos szerepet játszott a környék fejlődésében, a tengeri forgalomnak köszönhetően London után sokáig a második legjelentősebb angol kereskedőváros volt, emellett posztó-, üveg- és szappangyártásáról volt híres.

1838-ban az itteni kikötőből indult el a Great Western, az első hajó, amely átszelte az Atlanti-óceánt. A 19. század elején a kereskedelem előremozdítása céljából az Avon folyót más mederbe terelték, így a hajók – a legnagyobbakat kivéve – a város alá evezhettek. Mára a helyi ipar súlypontja a repülőgépgyártásra tevődött át, az ipar és a kereskedelem mellett a város oktatási és kulturális központnak is számít, 2008-ban az Európa kulturális fővárosa címre is esélyes volt. A kikötő mellett rövid tengerpartja is van a városnak.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra