Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Az USA keleti partjára, Maryland állam legjelentősebb városába látogatunk.

Az USA hetedik tagállamában, Marylandben járunk, a Chesapeake-öböl partján. Helyszínünk az USA huszadik legnépesebb városa, egyben a legnépesebb független város, vagyis olyan település, amely nem tagja egyetlen megyének sem – a belvárosban 640 ezren élnek, a külvárosokkal és elővárosokkal együtt azonban több mint két és fél millió embernek ad otthont. A környéken már 3000 évvel ezelőtt éltek őslakos törzsek, idővel azonban többé-kevésbé elnéptelenedett a vidék, amelyet az európai telepesek népesítettek be újra a 18. század elején.

Az 1729-ben alapított város lakói kezdetben dohánytermesztésből és -kereskedésből tartották fenn magukat, de a cukor- és gabonaipar is jelentős volt. A város máig az Egyesült Államok egyik legjelentősebb kikötőjének számít, és itt hozták létre az első önálló amerikai postahivatalt is. Napjainkban a település számos problémával küzd: igen magas a szegénységi és bűnözési ráta, az FBI statisztikája alapján 2010-ben az USA 8. legveszélyesebb városának számított, azóta valamennyire javult a helyzet. A környékbeliek és a turisták gyakran a „Crabtown”, vagyis „Rákváros” becenévvel illetik a települést, ugyanis rekordszámú a rákételt árusító hely, és a város ad otthont az USA egyik leghíresebb tengeri akváriumának is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra