Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-526446097

Ennek az olasz városnak több ókeresztény épülete is szerepel az UNESCO világörökség listáján.

Olaszországban járunk egy nagy múltú városban, amely annak idején a Nyugatrómai Birodalom fővárosa volt, kora keresztény műemlékei pedig az UNESCO világörökségi listáján szerepelnek. Itália egyik legrégebbi városát az etruszkok alapíthatták, később a rómaiak vették át a vezetését. Első virágkorát akkor élte, amikor Flavius Honorius császár 402-ben a Nyugatrómai Birodalom székhelyét Milánóból ide tetette át. Ekkor számos pompás épülettel gazdagodott a város, és csatornát építettek ki a tengerig. A 15. században a velenceiek uralkodtak itt, majd pápai uralom alá került. 1797–1815 között Napóleon parancsolt, majd ismét pápai felvigyázás alá került a város. Látnivalói között egyebek mellett egy 6. századi loggiás épület, Dante mauzóleuma, az ókeresztény ariánusok kersztelőtemploma, valamint az 525–547 között épült, bizánci stílusú San Vitale-székesegyház láthatók. A város ma megyeszékhely, és testvérvárosai között a magyar Szekszárd is szerepel.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra