Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai kvízünkben egy lengyel történelmi városba látogatunk.

Lengyelország délnyugati részén, a cseh határ mellett, egy 19 ezer fős lakosú városban járunk, mely Wrocławtól 95 kilométerre, a Bóbr folyó partján, a Sziléziát Prágával összekötő egykori kereskedelmi út mentén fekszik. A kora középkorban a település a Nagymorva Birodalom része volt, a 10. században I. Mieszko fejedelem uralkodása alatt az első egységes Lengyelországhoz került. Később, Lengyelország feldarabolásával különböző hercegségek része lett, de Csehország és a Magyar Királyság is birtokolta. A husziták elleni harcok alatt a várost felgyújtották, a harmincéves háborúban pedig az osztrák és svéd hadak fosztották ki – ennek következtében az 1630-as évek végére összesen két lakója maradt (később természetesen újranépesült).

1760-ban itt vívták az osztrákok és a poroszok közötti ún. harmadik sziléziai háború egyik fontos összecsapását, melyben a kétszeres túlerőben lévő Habsburg erők arattak győzelmet. A második világháború idején a megszálló náci Németország koncentrációs tábort működtetett itt. Ma a település főként antik épületeiről híres Óvárosáról ismert, amelyet gyakran keresnek fel az országnak erre a vidékére látogató turisták.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra