Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai kvízünkben egy lengyel történelmi városba látogatunk.

Lengyelország délnyugati részén, a cseh határ mellett, egy 19 ezer fős lakosú városban járunk, mely Wrocławtól 95 kilométerre, a Bóbr folyó partján, a Sziléziát Prágával összekötő egykori kereskedelmi út mentén fekszik. A kora középkorban a település a Nagymorva Birodalom része volt, a 10. században I. Mieszko fejedelem uralkodása alatt az első egységes Lengyelországhoz került. Később, Lengyelország feldarabolásával különböző hercegségek része lett, de Csehország és a Magyar Királyság is birtokolta. A husziták elleni harcok alatt a várost felgyújtották, a harmincéves háborúban pedig az osztrák és svéd hadak fosztották ki – ennek következtében az 1630-as évek végére összesen két lakója maradt (később természetesen újranépesült).

1760-ban itt vívták az osztrákok és a poroszok közötti ún. harmadik sziléziai háború egyik fontos összecsapását, melyben a kétszeres túlerőben lévő Habsburg erők arattak győzelmet. A második világháború idején a megszálló náci Németország koncentrációs tábort működtetett itt. Ma a település főként antik épületeiről híres Óvárosáról ismert, amelyet gyakran keresnek fel az országnak erre a vidékére látogató turisták.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra