Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Autópályás zsaruk nyomába eredünk Németországban.

Mai helyszínünk Németország negyedik legnagyobb városa, mely a Rajna partján, Észak-Rajna–Vesztfália tartományban található, és több mint egymillió lakosnak ad otthont. A környéken először a germánok alapítottak települést, majd az 1. században a rómaiak hoztak itt létre kolóniát – ennek nevéből ered a város mai elnevezése. A középkorban jelentős Hanza-város, fontos keresztény és fejedelmi központ volt. Leghíresebb műemléke a 13–14. században épült híres dóm, mely Észak-Európa legnagyobb gótikus temploma, és 1996 óta a világörökség része. 1388-ban itt alapították Európa egyik legrégebbi egyetemét, mely napjainkban 43 ezer hallgatójával Németország egyik legjelentősebb felsőoktatási intézménye.

A városban és a közeli sztrádán dolgoznak Németország leghíresebb autópálya-rendőrei – legalábbis a népszerű Cobra 11 tévésorozatban, mely minden bizonnyal rekordtartó az epizódonkénti összetört és felrobbantott autók számát tekintve.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.