Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai úti célunk Dél-Amerika, az Andok vidéke.

Bolívia adminisztratív fővárosában, az ország harmadik legnépesebb településében járunk, amelyet – az agglomerációt nem számítva – 760 ezren laknak. A város egy, a Titicaca-tótól 68 kilométerre fekvő széles kanyonban épült, amelyet a Choqueyapu folyó hozott létre, maga a település a Bolíviai-magasföldön, 3500-4000 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Egykor inka település állt a környéken, ennek helyén alapította a mai város ősét Alonso de Mendoza spanyol konkvisztádor 1548-ban. A város 1898 óta az ország adminisztratív fővárosa, a korábbi főváros, Sucre azóta csak névlegesen viseli ezt a titulust.

Innen indul és az Amazon esőerdőn át vezet a világ legveszélyesebb útvonalaként ismert Yungas út, amely 4572 kilométerre emelkedik, majd lejteni kezd és végül az 1219 méter magasan lévő Coroico városba érkezik. A város legfőbb turistalátványossága a Szent Ferencről elnevezett bazilika, amely az azonos nevű téren áll, illetve a Murillo téren álló elnöki palota.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra