Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Skóciába, az Egyesült Királyság egyik legnépesebb városába kirándulunk ma.

A skót alföld közép-nyugati részén, a Clyde folyó mentén helyezkedik el településünk, amely 633 ezer lakosával az Egyesült Királyság negyedik legnépesebb városa. Neve gael nyelven „zöld helyet” jelent. Egy kicsi, középkori településből nőtte ki magát nagyvárossá, amit jó elhelyezkedésének és kikötőjének köszönhet – a 15. században már egyetemet alapítottak itt, mely máig jelentős felsőoktatási intézménynek számít. A város két futballcsapata, a Celtic és a Rangers nem pusztán egyszerű riválisok – az előbbit ír katolikus bevándorlók alapították, míg utóbbi hagyományosan protestáns, unionista csapat. A szörnyvadász turisták innen indulhatnak egynapos túrára a Loch Ness tóhoz, és az ausztrál rockzene is sokat köszönhet a városnak.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra