Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Skóciába, az Egyesült Királyság egyik legnépesebb városába kirándulunk ma.

A skót alföld közép-nyugati részén, a Clyde folyó mentén helyezkedik el településünk, amely 633 ezer lakosával az Egyesült Királyság negyedik legnépesebb városa. Neve gael nyelven „zöld helyet” jelent. Egy kicsi, középkori településből nőtte ki magát nagyvárossá, amit jó elhelyezkedésének és kikötőjének köszönhet – a 15. században már egyetemet alapítottak itt, mely máig jelentős felsőoktatási intézménynek számít. A város két futballcsapata, a Celtic és a Rangers nem pusztán egyszerű riválisok – az előbbit ír katolikus bevándorlók alapították, míg utóbbi hagyományosan protestáns, unionista csapat. A szörnyvadász turisták innen indulhatnak egynapos túrára a Loch Ness tóhoz, és az ausztrál rockzene is sokat köszönhet a városnak.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.