Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1220572163

Franciaország egyik legnyugatibb csücskét látogatjuk meg.

A Bretagne-félsziget nyugati részén járunk, Finistère megye legnagyobb településén, amely jelenleg 140 ezer főnek ad otthont. A várost egy stratégiailag fontos, jól védett és bővizű öböl partján alapították a 17. században. Kikötője évszázadokon át olyan jelentős szerepet töltött be, hogy az a mondás járta: „aki nem birtokolja ...-t, ne is álmodjon Bretagne-ról”, és Toulon után jelenleg is Franciaország legnagyobb hadikikötőjének számít. 1752-ben alapították a Tengerészeti Akadémiát, négyévente pedig a város ad otthont a tengerészeti fesztiválnak, ahová a világ minden részéről jönnek hajók és tengerészek.

A város fő turistalátványossága a Rue de Siam (Sziámi utca) névre hallgató elegáns bevásárlóutca, amelynek neve onnan ered, hogy 1686-ban, amikor a sziámi uralkodó követeket küldött XIV. Lajos királyhoz, a küldöttek állítólag itt sétáltak keresztül, és lenyűgözte őket a látvány. Szintén népszerű az idelátogatók körében az Oceanopolis névre hallgató tengeri park és akvárium, amely 1000 különböző halfajjal rendelkezik. A város jelképe a Pont de Recouvrance nevű felvonóhíd (képünkön), amely 64 kilométerre magasodik a Penfeld folyó fölé.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra