Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Kétrészes francia körutazásunk első állomásaként Loire megyébe látogatunk.

Városunk Lyontól 50 kilométerre délnyugatra fekszik, a Monts du Lyonnais és a Mont Pilat közötti Gier-völgyben, a Rhône jobb oldali mellékfolyója, a Gier mentén. A Lugdunum (a mai Lyon őse) római települést vízzel ellátó csatornarendszer egyik fontos részeként már az ókorban jelentős szerepet játszott, a középkorban főként mezőgazdaságáról volt ismert. A 18. században szénbányászat és vasgyártás indult be a városban, a 19. század második felére pedig a világ legjelentősebb csipkeiparával rendelkezett a település. Az első világháború idején a helyi acélművekben tankot és gépfegyvert gyártottak a francia hadsereg számára, melyeket a város után neveztek el. A mai turisták számára azonban jóval békésebb dologról, botanikus kertjéről ismert a település: a kert 4500 növényfajtának ad otthont, többek között japán-, olasz-, angol- és gyógynövénykert is található benne. 35 ezer fős lakosságával helyszínünk ma Loire megye harmadik legnépesebb városa.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra