Csődbe ment ez a magyar utazási iroda, rengeteg a károsult

GettyImages-1520317371
Olvasási idő kb. 2 perc

Még csak három napja tart a nyár, de a Beontrips utazási iroda máris csődöt jelentett. A cég fizetésképtelenség miatt bejelentette, hogy nem szervez több utazást, a károsult ügyfelek pedig intézhetik a kártérítést.

A Beontrips hivatalosan is felfüggesztette tevékenységét, Budapest Főváros Kormányhivatala törölte a céget az utazásszervezők és -közvetítők hatósági nyilvántartásából. A magyar utazási iroda honlapján közzétett információk szerint a foglalással rendelkező utasokkal felveszik a kapcsolatot, hogy tájékoztassák őket a további lépésekről.

Kártérítésért ide kell fordulni

A Beontrips a fizetésképtelenségét jelölte meg az utazások lemondásának okaként. Mivel az Európai Utazási Biztosító Zrt.-nél (EUB) rendelkeznek kezesi biztosítással, a károsult utasok a biztosító weboldalán keresztül intézhetik a kártérítési igényeiket.

Az utazási iroda ügyfelei kártérítésre jogosultak, van, aki ezt meg is kapta már
Az utazási iroda ügyfelei kártérítésre jogosultak, van, aki ezt meg is kapta máronurdongel / Getty Images Hungary

A károsultak már létrehoztak egy Facebook csoportot is, amelyhez eddig több mint 112-en csatlakoztak, és vannak olyan utasok, akik már vissza is kapták a pénzüket – írja az cikkében az Economx.

A Beontrips Kft. nem csak saját neve alatt működött, hanem az Utazómajom partnere is volt évek óta. Az Utazómajom oldalán azonban jelenleg semmiféle információ nem található arról, hogy őket hogyan érinti a partneriroda csődje.

Az utazási irodának többször meggyűlt a baja már a NAV-val

A céget 2016-ban alapították de adózott eredménye szinte minden évben mínuszt mutatott. 2023 októbere óta három NAV-végrehajtást is indítottak a céggel szemben. A társaságnak főként magyar és brit lakcímű magánszemélyek a tulajdonosai, de részesedése van benne egy máltai bejegyzésű cégnek és 2020 decembere óta a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealapnak is.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek