Itt a Trónok harca előzménysorozatának az előzetese

GettyImages-1172841883

Nem lenne igazi üzletpolitika, he nem akarnának még nagyjából huszonöt bőrt lehúzni a Trónok harcáról, vagy egyébként bármiről, ami világszerte hatalmas népszerűségre tett szert, de nézzük csak meg az előzetest, hátha tudnak valami újat mutatni.

George R.R. Martin nevét az is ismeri, aki menekül a szinte véget nem érő sorozatok és a rettenetesen vaskos könyvek elől. Tűz és vér című regénye alapján készült a Sárkányok háza című spinoff, amely egyébként a Trónok harcában történtek előtt 200 évvel játszódik, és a Targaryen-ház fénykorának a végét dolgozza fel.

A készítők elképesztő látványvilágot ígérnek, talán ez egy kicsit megvigasztalja azokat, akik éppen nem rajonganak a gondolatért, hogy megint órákat töltsenek a képernyők előtt, miután – néhányan úgy gondolják –, kissé felemásra sikerült a nyolcadik évad befejezése. 

A Sárkányok házát 2022-ben mutatják be, és már azt is biztosan lehet tudni, hogy Paddy Considine, Olivia Cooke, Matt Smiths vagy Rhys Ifans is feltűnik az előzménysorozatban. 

Azt már csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy a sorozat számos szakmai elismerést zsebelt be az évek során, köztük 59 Emmy-díjat, ezzel pedig minden idők legtöbbet díjazott sorozatává vált. A Trónok harca legtöbbször díjazott színésze Peter Dinklage, aki Tyrion Lannister alakításáért két Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat is kapott az eddigi évadok során.

Eddig Emmy-díjra a szereplőgárdából Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Diana Rigg és Max von Sydow színészeket jelölték.

Oszd meg másokkal is!
Mustra