Ezeket a tárgyakat hagyjuk ott a legtöbbször a hotelszobákban

GettyImages-1369508482

Biztosan veled is előfordult már, hogy szállodában felejtettél valamit: a hotelben hagyott dolgok listája meglehetősen tanulságos!

Én magam még csak egy felsőt felejtettem szállodai szobában, de az elég bizarr volt, amikor egy londoni hotelben este tíz körül azért kopogtam a szobám ajtaján, mert az előző vendég a minibárban hagyta fecskendőbe felszívott gyógyszerét. Azoknak, akik sokat utaznak, biztosan van néhány sztorija olyan holmikról, amelyeket elhagytak, vagy épp ellenkezőleg, megtaláltak szállodai szobáikban: ezekből csemegézünk, és tippeket is adunk arra, hogyan kerülheted el azt, hogy valamit elfelejts becsomagolni, amikor kicsekkolsz.

Mobiltelefonok és töltők: ez talán a legkevésbé meglepő elem a listán, hiszen kivel ne fordult volna elő, hogy akár otthonról kilépve vissza kelljen fordulnia azért, hogy mert töltőn lógva felejtette okostelefonját? 

Ahogy ott hagyhatod a készüléket a konyhában vagy a nappalidban, úgy a szállodai szobában is könnyen ottfelejtheted azt.

Az is megeshet, hogy éjszakára töltőre teszed a készüléket, aztán lerohansz reggelizni, a töltő marad a konnektorba dugva, és ha az a szoba egy sarkában van, akkor bizony lehet, hogy észre sem veszed. Szerencsére a töltők pótlása nem nagy összeg – a mobiloké már annál nehezebb…

A szállodában hagyott dolgok közt gyakran jelennek meg a töltők
A szállodában hagyott dolgok közt gyakran jelennek meg a töltőkKypros / Getty Images Hungary

Úti okmányok: sok hotelben ingyenesen használható a széf, melyben biztonságban tudhatjuk értékeinket, sajnos sokszor még magunk elől is. Ha ide tesszük útlevelünket, azt biztosan nem fogják ellopni, de ha nem vesszük ki onnan, el sem tudunk majd azzal utazni.

Szennyes ruha és alsónemű: otthon biztosan mindenki a szennyeskosárba helyezi ezeket a nap végén, de egy hotelben nincs ilyesmi, sokszor tehát a földön hevernek az előző napi zoknik – és onnan könnyen be is csúszhatnak az ágy alá.

Gyermekjátékok: a kicsikkel utazók számára szabály, hogy játék nélkül nem kelnek útra, de akinek gyermeke van, az azt is tudja, hogy a játékok elrejtésében a kreativitás egészen komoly mélységeit érik el ők, kortól függetlenül. Ha a kedvenc játék marad a fotel ülőfelülete és háttámlája közé dugva, majd gondosan letakarva egy párnával, mert épp alszik, akkor könnyen lehet, hogy nem sikerül majd felfedezni a hiányt indulás előtt.

Kulcsok: általánosságban véve is gyakran hagyjuk el kulcsainkat, de kellemetlen, ha otthon, az ajtóban állva döbbenünk rá, hogy jó esetben néhány száz, rossz esetben több ezer kilométerre vagyunk azoktól.

Ékszer: sokan leveszik ékszereiket mosakodás idejére, és vannak olyanok, akik aztán elfelejtik újra felvenni azokat.

Tisztálkodószerek: bár a szállodákban mindig találni kis kiszerelésű tusfürdőt, sampont és szappant, sokan vannak, akik inkább saját, megbízható márkájukat használják akkor is, ha elutaznak. 

Ha a zuhanyfülkében elhelyezzük a tubusokat, könnyen lehet, hogy megfeledkezünk majd róluk,

amikor összepakolunk, így bizony ottfelejthetjük azokat is a hotelben.

Sokan hagynak kulcsot is a szállodai szobájukban
Sokan hagynak kulcsot is a szállodai szobájukbanCatherine Falls Commercial / Getty Images Hungary

Szemüveg és napszemüveg: nem mindenki állandó szemüvegviselő: lehet, hogy este még elolvasol egy könyvet, aztán az olvasószemüveget reggel nem veszed fel, és legközelebb akkor jössz rá, hogy nincs meg, amikor utazás közben újságot vennél kezedbe. A könyvek és újságok is a gyakran elhagyott tárgyak közt szerepelnek egyébként.

Ételt, italt és alkoholt is gyakran hagyunk a szobákban – vagy mert már nincs rá szükségünk, vagy mert a minibárban hűtöttük, de elfeledkeztünk róla. Van olyan szállóvendég is, aki kábítószert vagy szexjátékot felejtett hotelben: ők valószínűleg nem igyekeztek visszakapni elhagyott tárgyaikat. Ha nem szeretnéd, hogy veled hasonló dolog fordulhasson elő, a következőket tedd legközelebb azelőtt, hogy kijelentkeznél egy szállodából:

  • Ellenőrizd az ágy és a polcok alatti területeket.
  • Ágyazz be: ha valamit az ágyban hagytál, ekkor kiderül.
  • Ellenőrizd a minibárt.
  • Ha gyógyszerrel utazol, arra figyelj különösen.
  • A töltődet mindig ellenőrizd, hogy megvan-e.
  • Tégy egy utolsó kört a szobában, nézz be minden helyiségbe és szekrénybe, és a széfbe is.

Jobb szállodák, ha valamit a szobában hagytál, telefonon kapcsolatba lépnek majd veled azzal kapcsolatosan, hogyan juthat hozzád vissza az elveszett dolog: ha te hamarabb veszed észre a hiányt, hívd fel a hotelt, hogy segíthessenek!

Oszd meg másokkal is!
Mustra