A külföldiek szerint ilyen ruhát érdemes viselni Magyarországon

Kovács Eszter
GettyImages-1461075332
Olvasási idő kb. 4 perc

Te milyen ruhákat pakolsz a bőröndbe, mikor külföldre készülsz? A célország aktuális trendje vagy inkább az időjárás és a tervezett programok szerint csomagolsz? A Magyarországra készülő külföldieknek is ugyanezeket a szempontokat kell végiggondolni, de az internetnek köszönhetően ma már viszonylag könnyen utána lehet nézni, mit érdemes hazánkban viselni.

Kényelmes legyen, mindenféle időjárásnak megfeleljen, de azért csinosak is legyünk benne, emellett a nappali és az esti programokhoz is tökéletesen passzoljon... Amíg nincs ilyen ruha, addig többfélét is pakolni kell a bőröndbe, lehetőleg úgy, hogy minden szükséges darab el is férjen abban. Egy külföldi utazás nemcsak abból áll, hogy megtervezzük a programot, és szállást keresünk, de a ruházatunkat is gondosan össze kell állítani. Hála az internetnek, bárki találhat iránymutatást az adott célországban ajánlott öltözködésről, így azok sem maradnak jó tanácsok nélkül, akik Magyarországra készülnek.

 Az örök farmer

Egy erre specializálódott oldalonleírást azzal kezdik, hogy Magyarországon főként hétköznapi ruhákat viselnek, és hazánkban tényleg bármilyen stílus elfogadható. Ez megfelel a tipikus európai öltözködésnek, amibe jól beleillik az alkalmi és a smart casual is, ami az elegánsabb, ám még nem túlságosan kiöltözött stílust jelenti.

A külföldiek szerint a farmer örök divat Magyarországon
A külföldiek szerint a farmer örök divat Magyarországonurbazon / Getty Images Hungary

Azt tanácsolják, hogy bátran viseljenek hazánkban farmert, mivel ez a ruhadarab valóban népszerű minden évszakban. Nyáron világosabb inget, blúzt vagy pólót ajánlanak hozzá, míg télen hosszú ujjú darabokat és pulóvert.

Papucs és magas sarkú

A cipőkre is külön kitérnek, amit érdekes módon a papuccsal kezdenek. Ennek oka, hogy tudják, ha valaki Magyarországra jön, az valószínűleg felkeresi valamelyik híres termálfürdőt, ahol szükség lesz erre.

Valamelyik híres termálfürdőt biztosan felkeresik hazánkban a turisták
Valamelyik híres termálfürdőt biztosan felkeresik hazánkban a turistákLi Kim Goh / Getty Images Hungary

A további ajánlásban a kényelmes, hosszú gyaloglásokhoz való cipőt említik. Felhívják a figyelmet, hogy hazánkban sok a macskaköves utca, melyeken a legjobb ebben végigsétálni. Kiemelik még a látványosságok közül  a vallási helyszíneket és a fapadlós múzeumokat is, melyekben szintén ez ajánlott.

Majd kitérnek azokra az esti, éjszakai szórakoztató programokra, ahol végre előkerülhetnek a csinosabb darabok, a magas sarkú cipők.

Ne akadályozzon az időjárás!

Az időjárás nagyban befolyásolja a turisták programjait, ezért külön felhívják a figyelmet, hogy mire számíthatnak a hazánkba látogatók a különböző hónapokban. A májust, júniust és a novembert elég csapadékosan jelölik meg, így tanácsolják a könnyű esőkabátot és a kisebb esernyőt.

Tavasszal ajánlott a könnyű esőkabát
Tavasszal ajánlott a könnyű esőkabátOKrasyuk / Getty Images Hungary

A decembert, januárt és a februárt pedig különösen hidegnek írják le, így a meleg öltözéket és kiegészítőket ajánlják.

A városnézéshez a hétköznapi öltözetet tanácsolják, a formálisabb eseményekhez, például egy vacsorához az elegáns szetteket, melyeket néhány kiegészítővel, például ékszerekkel vagy övvel fel lehet dobni, ahogy egy jól kiválasztott sál, vállkendő is mindenhez illik.

A tippek sorához még hozzátették, hogy a praktikusan összeállított öltözékek mellett mindig hagyjanak egy kis helyet a bőröndjükben az ajándéktárgyaknak, mivel biztosan vásárolnak majd a hazánkban népszerű magyar hímzéses termékekből és a kézzel festett porcelánokból.

Ha arra is kíváncsi vagy, mit gondolnak a külföldiek a magyarokról, kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek