Egyre nagyobb a botrány a Gucci-film körül: kiakadtak az örökösök, rajtuk pedig kiakadt a rendező is

GettyImages-1354157777

Közben Ridley Scott arról beszélt, hogy a filmet készítő csapat igyekezett tiszteletteljes és tényszerű lenni a film elkészítésekor.

Hétfőn Aldo Gucci örökösei közleményt adtak ki, amelyben elégedetlenségüket fejezik ki családjuk ábrázolása miatt a filmben.

„A film gyártása során az alkotók nem vették a fáradságot, hogy konzultáljanak az örökösökkel, mielőtt Aldo Guccit – aki 30 évig a cég elnöke volt [őt Al Pacino játszotta a filmben] és a Gucci család tagjait gengsztereknek, tudatlanoknak és érzéketleneknek állították be” – áll a közleményben, amelyet a Variety fordított angolra.

Hozzátették, hogy ez emberi szempontból rendkívül fájdalmas, és sérti azt az örökséget, amelyre a márka épül.

Ezenkívül Aldo unokája, Patrizia Gucci még áprilisban kritizálta a szereposztást, illetve a filmet is, és azt mondta az Associated Pressnek: „Igazán csalódottak vagyunk, a család nevében beszélek. Ellopják egy család személyazonosságát a profitért, a hollywoodi bevételek növelésére. ...A családunknak van identitása, magánélete. Mindenről beszélhetünk, de van egy határ, amit nem lehet átlépni.″

A 84 éves Ridley Scott rendező megvédte a filmet és Al Pacino teljesítményét. Kifejtette, hogy igyekeztek tényszerűek lenni, és hozzátette, hogy Patrizia kritikája Pacino megjelenésével kapcsolatban „riasztóan sértő″. A nő ugyanis korábban azt mondta az AP-nek, hogy íAl Pacino a forgatási fotókon kövérnek, alacsonynak, és nagyon csúnyának tűnt, és egyáltalán nem hasonlít az ő „nagyon jóképű″ nagyapjára.

„Azok az emberek, akik a kezdetekkor a családtól írtak nekünk, sértőek voltak, mondván, hogy Al Pacino semmilyen fizikai formában nem képviselheti Aldo Guccit. Őszintén szólva, ki tudná őket jobban képviselni, mint Al Pacino?

Ezer bocs, de a világ legjobb színészei játszanak a filmben, szóval inkébb baromi szerencsésnek kellene, hogy érezzétek magatokat 

– idézte a rendező szavait a People.

GettyImages-1354147585
Amy Sussman / Getty Images Hungary

Gucciék azt is közölték, hogy vitatják Lady Gaga alakítását is, ugyanis Patrizia Gucci egy hímsoviniszta vállalati kultúrában túlélni próbáló áldozatként való ábrázolása „nem is állhatna távolabb az igazságtól”. A 35 éves  Lady Gaga a közelmúltban a The New York Times-nak arról beszélt, hogy a rendezővel páratlanul jó volt a közös munka.

„Nem sok olyan férfi rendező van, aki bátorítana egy nőt arra, hogy csúnya legyen a kamera előtt. A jelenetekben, amelyekben ebben a kínos, kétségbeesett állapotban voltam, ő átölelte ennek a karakternek a csúnyaságát, és ezért dicséret illeti, mert csúnya dolog, ha a kinézeted miatt dobnak el, és csúnya, ha egy fiatalabb nő miatt hagynak el – fogalmazott a színésznő.

Nem tudod, kinek lehet igaza? Döntsd el te! A Gucci ház című filmet még megnézheted a mozikban, ha eddig nem láttad volna.

Oszd meg másokkal is!
Mustra