Retró kvíz – tudod, mit jelentenek ezek a szavak?

GettyImages-83636289
Reiber Gabriella

Ha igen, könnyen elboldogulnál az átkosban.

Vannak bizonyos szavak és kifejezések, amelyeknek ma már talán nem is tudjuk pontosan a jelentését, mégis egy egész korszak köszön vissza, ha csak meghalljuk őket. Ünnepek, események, jellemző ruhadarabok, járművek, műsorok, és olyan termékek, amelyek a magyar szocializmus védjegyévé váltak.

Lássuk, te mennyire ismered őket!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Ha 1-4 pontod lett: Úgy tűnik, nálad bizony feledésbe merült néhány dolog, vagy nagyon fiatal vagy még! Lapozd fel a Retró szótárat, ha szeretnél megismerkedni ezzel a korszakkal, vagy ha csak jókat mosolyognál egy-egy retró kifejezésen.

Ha 5-7 pontod lett: Nem rossz, nem rossz, de javasoljuk Hofi néhány műsorát újranézésre. Máris újra az átkosban érezheted magad!

Ha 8-10 pontod lett: Igazán profi retró tolmács lennél, gratulálunk! Nem fogtak ki rajtad még a trükkös válaszok sem, a tudásod biztos és megingathatatlan alapokon nyugszik. Talán fejben még mindig az előző korszakban élsz?

Oszd meg másokkal is!
Mustra