Tudod, hol volt Budapesten a Só tér? Na és a Stáció utca? Régi utcanevek kvíze

Kvízünkben tesztelheted, mennyire vagy képben a főváros legismertebb közterületeinek egykori (II. világháború előtti, monarchiabeli vagy még régebbi) elnevezésével. Néhány válasz egészen meglepő.

A budapesti utcanevek története gyakran igen szövevényes – az aktuális politikai kurzusnak megfelelően előszeretettel kaptak időről időre új elnevezést a város közterületei, néha minden logikát nélkülözve. Kvízünkben jól ismert fővárosi helyszínek régi nevét kell összepárosítani mai megfelelőjükkel. A kérdések a 18. századtól a kora 20. századig terjedő évekre, illetve két világháború közötti időszakra vonatkoznak, de jönnek majd a kommunista idők utcanevei is.

Meg tudod mondani, hogy hívják ma ezeket az utcákat, utakat, tereket?

Melyik belvárosi közterület viselte egykor a Stáció utca nevet?

Hol volt egykor a Zsidó tér?

Melyik mai tér volt egyidőben Kígyó tér?

A két világháború között több Horthy Miklós út is volt Budapesten. A felsorolt utak közül melyiket hívták így?

A város melyik ismert terét hívták korábban Só térnek?

Hogy hívják ma az egykori Berlini teret?

Hogy hívják ma a Vilmos császár utat?

Melyik az egykori Aréna út?

Melyik terünket hívták a 19. század második feléig Egyház térnek?

Ma a XXII. kerületben található Zerge utca, egykor viszont a belvárosban is volt ilyen nevű közterület. Melyik mai utcát nevezték így?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.