Betiltaná a prostitúciót a spanyol kormány

GettyImages-173580024

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök vasárnap ígéretet tett arra, hogy kriminalizálja a prostitúciót az országban. A szocialista párt háromnapos valenciai kongresszusa végén a miniszterelnök arról beszélt, hogy ez a gyakorlat rabszolgává és kiszolgáltatottá teszi a nőket.

Spanyolországban 1995 -ben dekriminalizálták a prostitúciót, és egy 2009-es felmérés szerint minden harmadik spanyol férfi fizetett már a szexért.

Egy másik, 2009-ben közzétett jelentés azonban azt sugallja, hogy ez a szám akár 39 százalék is lehet, és egy 2011-es ENSZ-tanulmány szerint

Spanyolország a világ harmadik legnagyobb prostitúciós központja

Thaiföld és Puerto Rico után. Spanyolországban jelenleg nem szabályozott a prostitúció, és nem büntetik azokat, akik saját akaratukból kínálnak fizetett szexuális szolgáltatásokat, teljesen addig, amíg az nem a nyilvános helyeken történik. A szexmunkások és a potenciális ügyfelek között azonban tilos közvetíteni, ami azt jelenti, hogy a kerítés illegális. 

Becslések szerint jelenleg körülbelül 300 ezer nő dolgozik prostituáltként Spanyolországban. 2017-ben a spanyol rendőrség 13 ezer nőt azonosított az emberkereskedelem elleni razziákban, és kijelentették, hogy legalább 80 százalékukat akarata ellenére kizsákmányolják – szúrta ki az Elle a BBC-n.

A Dívány is foglalkozott a napokban a téma hazai vetületével, erről bővebben alább olvashat. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra