Múzsák a magyar irodalomban – Kvíz

GettyImages-617178920
Geyer Krisztina

Múzsák, szeretők, viharos házasságok. Költő- és íróóriásaink közül néhányan egy szerelmet őriztek szívükben, mint Márai Sándor, aki Matzner Lolával hatvankét évet élt együtt békességben. De voltak ennél jóval rövidebb, lángoló találkozások is, amikről ugyanolyan szívesen olvasunk.

Kvízünkben a múzsákhoz, ezekhez a kivételes hölgyekhez kapcsolódó kérdéseket találsz majd. Vajon mindegyikük történetét felismered?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés

0–3 pont: Ha tippeltél csak, akkor ez nem a legszerencsésebb napod.

4–6 pont: A szerelmespárok neveit már fejből össze tudod kötni, de románcuk részleteiben még bizonytalan vagy. Nem olyan nagy baj ez, hiszen akkor sok izgalmas történet vár még rád!

7–8 pont: Látszik, hogy mélyebben érdekel a téma, reméljük, hogy felkeltettük érdeklődésedet néhány múzsa története iránt!

9–10 pont: Azt gondoltuk, hogy ez a kvíz közepesen nehéz, de neked valószínűleg semmi megerőltető nem volt benne. Hallottad már ezeket a neveket, ismered a múzsák világát, talán jobban megérintenek ezek a rejtélyes női sorsok, mint az átlagembert. Gratulálunk a pontszámhoz! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra