870 ezres fizetéssel várják a magyarokat osztrák raktárakba

GettyImages-1316394221
Olvasási idő kb. 2 perc

Kifejezetten magyarokat keresnek, erre utal az is, hogy bár Ausztria a munkavégzés helye, magyar nyelven hirdetik meg a raktáros, kommissiózó pozíciókat.

A rugalmasság, a jó fizikum és a megbízhatóság fontos, az iskolai végzettséggel kapcsolatosan nem támasztanak elvárásokat a Pénzcentrum által kiszúrt hirdetésben.

A bolti rendelések összekészítése, komissiózás, raktári munkafolyamatokban való aktív részvétel, a készre komissiózott raklapok szállítása az árukiszállítási sávokra, raklapok fóliázása, csomagolása, a kész raklapok helyes feliratozása és a raktárleltározásban való részvétel szerepel azon feladatok között, amelyekre munkaerőt keresnek.

Az ausztriai raktári munka nem fizet rosszul
Az ausztriai raktári munka nem fizet rosszulNitat Termmee / Getty Images Hungary

Így fizetik meg ezt a munkát Ausztriában

Az évi bruttó fizetés mindezért 26 894 euró, ami 10,5 millió forintnak felel meg jelenleg.

Havi bontásban bruttó 2284 eurót, azaz nagyjából bruttó 870 ezer forintot kínálnak a magyaroknak.

Ez az összeg elsőre igen nagynak tűnik, de azért érdemes az osztrák viszonyoknak megfelelő kontextusba helyezni, hiszen aki kinn él és fogyaszt, annak az ottani árviszonyokhoz érdemes arányítani a keresetét.

A lap számításai szerint a kinti 870 ezer forint itthon mintegy 470 ezer forintnak felel meg. Ez a hazai átlagkereset fölötti összeg, mivel idén januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt Magyarországon.

Hollandiába is várják a magyarokat: egy ottani üzletlánc, az OTTO is magyar nyelvű hirdetésekben toborozna munkaerőt, igaz, ebből nem derül ki az, hogy pontosan mennyit fizetnek azoknak, akik vállalják a feladatokat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek