Lejárt a határidő, rengeteg felhasználót törölt a Microsoft

BFALU20191222005
Olvasási idő kb. 2 perc

Az egyik legnépszerűbb, pixeleken alapuló játék, a Minecraft egyes felhasználói fiókjait törölte nemrég a Microsoft.

Világszerte háborognak a Minecraft-játékosok, ugyanis a Microsoft valóban beváltotta azt az ígéretét, amit még 2020-ban tett, és törölte egyes felhasználói fiókját. 

A történet előzményeit és a jelenlegi felháborodás okait a HVG foglalta össze. Eszerint a Microsoft még 2014-ben vásárolta fel a Minecraft-univerzumot jegyző Mojang nevű céget a játékkal együtt. Már akkor tájékoztatta a felhasználókat arról, hogy biztonsági okokból, illetve egyes új funkciók bevezetése miatt saját szerverére helyezi át a játékot

A határidő lejárta után törölte egyes Minecraft-felhasználók regisztrációját a Microsoft
A határidő lejárta után törölte egyes Minecraft-felhasználók regisztrációját a MicrosoftChesnot / Getty Images Hungary

Felhasználói fiókokat semmisített meg a Microsoft

Bár több ízben kaptak figyelmeztetést a Minecraft és a Minecraft: the Java Edititon felhasználói, hogy regisztrálják újra profiljukat az új szerveren is, sokan nem tették ezt meg annak ellenére, hogy a kezdeti, 2022-es határidőt 2023. szeptember 19-ig kitolta a cég. 

A szerverváltás megtörtént, azok pedig, akik figyelmen kívül hagyták a többszöri felszólítást, Minecraft-fiók nélkül maradtak, a Microsoft végleg törölte a korábbi, át nem mozgatott felhasználói regisztrációkat.

Háborognak a Microsoft törléshulláma ellen a felhasználók

Ezzel azonban nemcsak a játékosok korábban épített világai és a korábbi játszmák vesztek oda, de ismét meg kell vásárolniuk a játék licencét is, ha folytatni szeretnék a játékot. 

Aki nem telepítette át a fiókját az említett határidőig, az elég rosszul járt, ugyanis nem tudott többet bejelentkezni a Minecraft.net oldalra vagy a Minecraft launcherre, végül pedig törlődött a fiókja. A Microsoft állítólag még a törlés előtt figyelmeztette az érintetteket, hogy 2023. szeptember 19. után már nem lehet fiókokat áttelepíteni, azonban többen is állítják, hogy nem kaptak ilyen figyelmeztetést  összegezte a HVG. 

A pórul járt felhasználók a Redditen háborognak a Microsoft gyakorlata ellen, úgy vélik, sérti a digitális jogaikat, hogy nem használhatnak egy olyan játékot, amelyet egyszer már kifizettek. A Microsoft egyelőre nem reagált a felhasználói panaszokra. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek