Elárverezték Micimackó hídját – ennyiért kelt el a híres építmény

GettyImages-1327154795

A napokban igazi kuriózumra licitálhattak a gyermekirodalom kedvelői Dél-Angliában: kalapács alá került a híd, amely a Micimackó-történeteket inspirálta – az építményért a kikiáltási összeg több mint háromszorosát fizette a nyertes licitáló.

A Londontól mintegy 50 kilométerre délre fekvő ashdowni erdő régóta népszerű kirándulóhely: már a Micimackó szülőatyja, A. A. Milne is gyakran töltötte itt a szabadidejét kisfiával, a Róbert Gida alakját ihlető Christopher Robinnal. Az erdőben található, alig 10 méter hosszú Posingford híd központi eleme lett a falánk medve és barátai történeteinek, sőt idővel kultikus helyszínné vált, ahová rajongók hada zarándokolt el, és az 1970-es években Christopher Robin Milne javaslatára át is kereszték Poohsticks hídra.

Az 1907 körül épített fahidat 1997-ben lebontották, ugyanis  a rengeteg látogató léptei alatt elkopott, helyére a Disney vállalat anyagi segítségével újat építettek. Az eredeti hidat azonban megőrizték az erdő központjában, nemrég pedig engedélyt kaptak rá, hogy felújítsák. A helyi tölgyfa felhasználásával teljes egészében rekonstruált híd azért került árverésre, mert a fenntartók szerint ez volt a legjobb lehetőség arra, hogy valaki megvásárolja és kiállítsa az ikonikus építményt, hogy minél többen lássák.

A Summer Place aukciósház által október 6-án rendezett eseményen a Poohsticks híd 40 ezer fontos (kb. 16 millió forintos) kikiáltási áron indult, végül ennek több mint háromszorosáért, 131 ezer fontért (kb. 55 millió forintért) vihette haza a győztes licitáló, William Sackville, De La Warr grófja.

A híd a 73 éves arisztokrata sussexi birtokát körülvevő, a nagyközönség által is látogatható Buckhurst Parkba kerül (mindössze 9 kilométerre a korábbi helyszíntől), ahol az új tulajdonos szándékai szerint „a birtok büszkesége lesz, és a jövőben minél több gyerek és felnőtt csodálhatja meg, Angliából és külföldről egyaránt”.

Aki rajong a Micimackóért, A.A. Milne életéről még többet megtudhat a Viszlát Christopher Robin című filmből, ami a Micimackó keletkezésének körülményeit taglalja. Csodaszép alkotás!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra