Elárverezték Micimackó hídját – ennyiért kelt el a híres építmény

GettyImages-1327154795

A napokban igazi kuriózumra licitálhattak a gyermekirodalom kedvelői Dél-Angliában: kalapács alá került a híd, amely a Micimackó-történeteket inspirálta – az építményért a kikiáltási összeg több mint háromszorosát fizette a nyertes licitáló.

A Londontól mintegy 50 kilométerre délre fekvő ashdowni erdő régóta népszerű kirándulóhely: már a Micimackó szülőatyja, A. A. Milne is gyakran töltötte itt a szabadidejét kisfiával, a Róbert Gida alakját ihlető Christopher Robinnal. Az erdőben található, alig 10 méter hosszú Posingford híd központi eleme lett a falánk medve és barátai történeteinek, sőt idővel kultikus helyszínné vált, ahová rajongók hada zarándokolt el, és az 1970-es években Christopher Robin Milne javaslatára át is kereszték Poohsticks hídra.

Az 1907 körül épített fahidat 1997-ben lebontották, ugyanis  a rengeteg látogató léptei alatt elkopott, helyére a Disney vállalat anyagi segítségével újat építettek. Az eredeti hidat azonban megőrizték az erdő központjában, nemrég pedig engedélyt kaptak rá, hogy felújítsák. A helyi tölgyfa felhasználásával teljes egészében rekonstruált híd azért került árverésre, mert a fenntartók szerint ez volt a legjobb lehetőség arra, hogy valaki megvásárolja és kiállítsa az ikonikus építményt, hogy minél többen lássák.

A Summer Place aukciósház által október 6-án rendezett eseményen a Poohsticks híd 40 ezer fontos (kb. 16 millió forintos) kikiáltási áron indult, végül ennek több mint háromszorosáért, 131 ezer fontért (kb. 55 millió forintért) vihette haza a győztes licitáló, William Sackville, De La Warr grófja.

A híd a 73 éves arisztokrata sussexi birtokát körülvevő, a nagyközönség által is látogatható Buckhurst Parkba kerül (mindössze 9 kilométerre a korábbi helyszíntől), ahol az új tulajdonos szándékai szerint „a birtok büszkesége lesz, és a jövőben minél több gyerek és felnőtt csodálhatja meg, Angliából és külföldről egyaránt”.

Aki rajong a Micimackóért, A.A. Milne életéről még többet megtudhat a Viszlát Christopher Robin című filmből, ami a Micimackó keletkezésének körülményeit taglalja. Csodaszép alkotás!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra