Átalakul a magyarok kedvelt nyaralóhelye: luxus lesz ide utazni

GettyImages-1803053053
Olvasási idő kb. 2 perc

Egyre több olyan luxus nyaralóhelyet építenek az Adriai-tenger partján, ahová kimondottan csak milliárdosokat várnak.

Az ingatlanfejlesztők azzal kecsegtetik a gazdagokat, hogy saját enklávékba tömörülhetnek, ahol csak hasonló anyagi helyzettel rendelkező társaik birtokolnak házat vagy lakást. Olaszországban, Montenegróban és Albániában is talált ilyenekre példát az Index.

Új luxus nyaralók épülnek – milliárdosoknak

Az új fejlesztések már nem akarnak a középosztály életstílusával közösködni, hanem a régió gazdagjainak kínálnak társadalmilag homogén nyaralóhelyeket pazar luxusvillákkal és panorámás lakásokkal. A szállodák mellé minden esetben nyílik fine dining étterem, fitneszterem és spa, luxusüzletek sora és a jachttulajdonosok kedvéért saját kikötő is.

Sorra épülnek a luxus nyaralók a tengerpart mellett
Sorra épülnek a luxus nyaralók a tengerpart mellettConstruction Photography/Avalon / Getty Images Hungary

A Trieszt melletti, az olasz-szlovén határ mentén lévő Portopiccolo az egyik legközelebbi példa az ilyen luxusnegyedekre. Itt mediterrán jellegű lakótömbök, teraszos társasházak és medencés magánvillák találhatók, valamint egy privát kikötő és egy ötcsillagos luxusszálloda. 

Két példát hoznak még erre a koncepcióra, a montenegrói Radovići település melletti Luštica Bay fejlesztést és az albániai Jala település közelében épülő Folie Village falut. Az Adriai-tenger keleti partvidékén a luxus városrészek építése már korábban is megkezdődött, például Tivat város luxusnegyede, Porto Montenegro négyzetméterárait az egyik legdrágábbnak tartják a régióban.

Porto Montenegro ingatlanjait a Sotheby's montenegrói képviselete is értékesíti, ahol egy kétszobás, tengeri panorámás lakás akár 860 millió forint is lehet. Luštica Bay három kategóriában értékesít lakást, a belvárosban 170 millió forinttól, a Marina Village-ben 220 milliótól, az ország első „golfrezidenciáihoz” pedig 290 millió forint a beugró az adriai tengerparton.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek