Súlyos bajt is jelezhet, ha kergeti a kutya a farkát

GettyImages-1168775931
Olvasási idő kb. 1 perc

Noha sok esetben semmi komoly egészségügyi háttere nincs a kutya farokkergetésének, egyes esetekben akár súlyos problémát is jelezhet, így érdemes utánajárni a dolognak.

Bizonyára minden kutyatulajdonos számára ismerős az a jelenet, amikor kedvence vadul körbe-körbe forogva a saját farkincáját kergeti. Ennek általában nincs különösebb jelentősége, ám nem árt tudni, mik lehetnek az okai. Az Én Kutyám magazin összeszedte ezeket. 

Sokszor egészen egyszerű ok bújik meg a farokkergetés mögött, és ilyenkor természetesen nincs különösebb teendő. Más esetekben viszont lehet olyan oka is, amellyel foglalkozni kell, akár azért, hogy kedvenced igazán boldog kutyus lehessen, akár pedig azért, mert az eb egészsége a tét. Fontos tehát mindig megfigyelni az állatot, hogy kiderüljön, miért futkos körbe-körbe. Ha szükséges, bátran kérd szakember segítségét. A teljes cikket itt olvashatod el.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek