17 év különlét után lehet-e sikeres Jennifer Lopez és Ben Affleck házassága? – pszichológus válaszol

GettyImages-1369487560 (1)
Malina Adrienn

Jennifer Lopez és Ben Affleck valószínűleg nem ismeri azt a magyar mondást, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A két híresség 17 év különlét után tavaly újra összejött, sőt most szintet is léptek: eljegyezték egymást. A fél világ azt találgatja most, vajon ezúttal sikerül-e a holtomiglan-holtodiglan?

Jennifer Lopez ügynöksége megerősítette a hírt, hogy miután a pár tavaly újjáélesztette szerelmüket, eljegyezték egymást. A két sztár már a 2000-es évek elején igazi álompárnak minősült, 2002-ben el is jegyezték egymást, de két évvel később szakítottak.

Jennifer egyébként háromszor volt már házas, a legtovább (2004-től 2014-ig) Marc Anthonyval, akitől egy ikerpár született. Maximilian és Emme idén 14 évesek lesznek. Affleck csak egyszer volt házas, ő Jennifer Garnerrel kötötte össze az életét. 2005-től 2015-ig voltak együtt, az évek alatt három gyermekük – Violet, Seraphina és Samuel – született.

Sikertelen eljegyzés után lesz-e sikeres házasság?

Az énekesnő lassan arról lesz híres, hogy meglehetősen sűrűn és hosszan menyasszony. Alex Rodriguezzel, az egykori profi baseballjátékossal 2019 tavaszán jegyezték el egymást. Hatalmas esküvőt terveztek, de a koronavírus-járvány közbeszólt. Nem tartották meg a lagzit, sem 2020-ban, sem 2021-ben, sőt tavaly márciusban bombaként robbant a hír, hogy szakítottak.

A pár hónapok óta küzdött, hogy megmentsék a kapcsolatukat, de úgy tűnt, hiába.

Akkor egy rövid közleményben erősítették meg: jegyességük zátonyra futott. Az amerikai lapok információi szerint, J.Lo bizalma akkor rendült meg, amikor Rodriguez állítólag félrelépett.

Alex Rodriguezzel nem sikerült összeházasodniuk
Alex Rodriguezzel nem sikerült összeházasodniukHubert Boesl / Northfoto

„Jennifer nagyon boldogtalannak érezte magát, és úgy vélte, nem tesz neki jót az, ha Alex párja marad. Többé már nem tudott teljesen megbízni az egykori baseballjátékosban, kapcsolatukban kialudt a szikra” – írták róluk.

A 49 éves Affleck és az 52 éves Lopez az elmúlt évben számos alkalommal tűnt fel együtt nyilvánosan, többek között együtt jelentek meg a vörös szőnyegen a decemberi The Tender Bar, majd a februári Marry Me című film bemutatóján. Egy decemberi interjúban éppen arról kérdezték Afflecket, hogy habozott-e az újrakezdésen Jenniferrel, azok után, hogy egyszer már szakítottak. „Bizonyára megfordult a fejemben, hogy jó ötlet-e. Ma már a gyermekeim iránti felelősségem a legnagyobb, és nem akarok semmi olyat tenni, ami számukra fájdalmas” – mondta az Oscar-díjas színész.

Ben Affleck a régi új
Ben Affleck a régi újRB/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

Nem hozható vissza a 17 évvel ezelőtti érzelem, de lehet helyette másfajta

Gyarmati Rita pszichológus szerint egyáltalán nem ritka, hogy egykori párok újra összejönnek, bár ennyire sok év ritkán szokott eltelni.

„Kétféle szerelem létezik, az egyik a szenvedélyes szerelem, a másik a társszerelem. A kettő minősége különbözik. A szenvedélyesnél nagy szerepet játszik a kémia, míg a társszerelemnél a hagyományos párkapcsolati célokat helyezzük előtérbe: összeköltözés, házasság, gyerekvállalás. Könnyen lehet, hogy 17 évvel ezelőtt Jennifer és Ben szenvedélyes szerelmet éltek át, ahol minden csodálatos volt, de nem volt elég a folytatáshoz. Közben mind a ketten megélték a társszerelmet is, gyerekeik lettek, és ennyi év alatt rengeteget változhattak” – mondja a pszichológus, aki arra is emlékeztet, hogy a statisztikai adatok szerint a második házasság szinte mindig tartósabb, mint az első.

„Persze Jennifer esetében ez már a negyedik lesz, ha összejön, de tény, mindegyik tovább tartott, mint az előző. Az is biztos, hogy sok mindent megtanultak azóta a párkapcsolatokról, sokkal inkább készek a kompromisszumokra, mint régen. A sokadik házasság/párkapcsolat után már nincs annyi konfliktus, mert rájövünk, hogy ezek teljesen feleslegesek. Ez a fajta önismeret hozzá tudja segíteni az embert ahhoz, hogy a sokadik kapcsolat már jobban működjön, mint az első” – állapítja meg Gyarmati Rita.

Csak a „mi” létezik, de meddig?

A párkapcsolati fejlődés szempontjából több egymás után következő szakasz létezik, az első ilyen a szimbiotikus szakasz, ami 0–3 évig tarthat. Ez a tipikus rózsaszín köd, amikor működik a kémia, nem különül el a két ember, csak a „mi” létezik. 

„Ha ezen túl vagyunk, akkor következik az a szakasz, amikor újra felfedezzük az egyéni szükségleteinket. Vágyunk az egyedüllétre, vagy épp elmennénk a barátnőkkel moziba. Ekkor sem lesz kevésbé fontos a másik, csak rájövünk, hogy örök életünkre nem lehetünk »mi«-k. Új identitást alakítunk ki, miközben sokan visszavágynak az első szakaszba. A két hírességnek el kell ezt fogadni, hogy ugyanolyan semmi sem lehet, mint 17 éve volt. Ami akkor jól működött, most lehet, hogy teljesen máshogy alakul, de ha ezt elfogadják, akkor képesek lesznek egy új minőségű kapcsolatot létrehozni, ahol újra át tudják élni ezt a szimbiotikus fázist” – tette hozzá a pszichológus.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra