Az Instagram 5 legjobb női magyar szabadúszó művésze

GettyImages-946201038

Szeretjük az Instagramot, szeretjük a szép illusztrációkat, és így született meg az a majdnem objektív lista, amely összegyűjtötte az Instagram 5 legjobb női magyar szabadúszó művészének oldalát. Ismerkedj meg a krémek krémjével te is!

A művészetek táplálják a lelket, és ősember korunk óta életünk részét képezi. Azonban azt, hogy a barlangrajzok célja a lélek táplálása volt-e, avagy mi célt szolgáltak, nem ez a cikk fogja kifejteni. Inkább egy 21. századi vetületét közelítjük meg a témának egy rendkívül szűk kategóriában: összegyűjtöttük egy majdnem objektív listába az Instagram 5 legjobb női magyar szabadúszó/egyéni vállalkozó illusztrátort.

A kezdeti szempontrendszer

Igyekeztünk olyan szempontokat találni, amelyekben kevesebb szerep jut a szubjektív ízlésnek, hogy ne csak olyan oldalakat ajánljunk, amelyek nekünk személy szerint tetszenek. Naivan megpróbáltuk a korábbi Instagram 5 legjobbja cikkünk szempontrendszerének egy részét átemelni ehhez a témához is, és eredetileg ezt a 4 + 1 értékelési kategóriát választottuk: bejegyzések mennyisége, posztolás gyakorisága, egyedi stílushasználat, vásárlási lehetőség az alkotó munkáiból, illetve döntő plusz egy szempontként azt néztük meg, van-e bármilyen ügy, ami mellett az alkotó kiáll. Azonban hamar kiderült, hogy a megvizsgált 15 Insta-oldal közül az az 5 oldal kerülne ki győztesként ezek alapján, amelyek a legtöbb bejegyzéssel rendelkeznek, sorrendjük is ezzel egyezne meg.

Szempontjaink nem feleltek meg. A posztolás gyakorisága egyik oldalnál sem volt rendszeres, így csak „gyakori” és „nem gyakori” kategóriát kaphattak az oldalak. A vásárlási lehetőség szempontban is csupán a „van” vagy „nincs” kategóriák létezhettek. Az egyedi stílus kategóriát mindenki teljesítette, a valamilyen ügy mellett kiállás kategória pedig csak két alkotót érintett. Így hát csak a bejegyzések számában fordulhattak elő nagyobb mérhető különbségek, ez pedig önmagában nem elégséges döntő ok a legjobb oldalak kiválasztására.

Igyekeztünk minél objektívebb mérce alapján összeszedni az Instagram legjobb magyar szabadúszó művészeit
Igyekeztünk minél objektívebb mérce alapján összeszedni az Instagram legjobb magyar szabadúszó művészeitEkaterina Ptushko / Getty Images Hungary

Az új szempontrendszer

Tehát új szempontrendszer felállítására volt szükség. Első körben kizártuk azokat az oldalakat a kezdő 15-ből, amelyek bejegyzésszáma nem haladta meg a két számjegyű értéket. Ezt azért tartottuk fontosnak, mert egyrészt körülbelül a felére csökkentette az oldalak számát, másrészt továbbra is fontosnak tartottuk azt, hogy az ajánlott oldalak bővelkedjenek a nézegetnivalóban.

A megmaradt 8 oldalból kihúztuk azokat az oldalakat, amelyek nem gyakran szoktak posztolni, így 6 oldal maradt. A posztolás gyakorisága az érdeklődés fenntartásával hoztuk összefüggésbe, ezért vált fontos szemponttá.

A 6 oldalból kivontuk azt az 1 oldalt, amelynek nem rendelkezett webshoppal, vagy bármilyen egyéb vásárlási lehetőséggel. Úgy gondoltuk, ez egyrészt egy objektívebb szempontnak számít, másrészt pedig a vizuális kényeztetés mellett ezek az oldalak webshopjuk által még hasznosak is: remek ajándékká válhatnak termékeik (akár önmagunk számára is).

A megmaradt top 5 oldalnál azt a 2 oldalt tettük meg első és második helyezettnek, amelyek alkotói legalább egy fontos ügy mellett felszólaltak. A legelső helyezést pedig az az alkotó kapta, aki a 4 jegyű számokig jutott bejegyzésszámával. A top 5 kimaradt három oldala közül pedig már igazán nem tudtunk dönteni objektívnek tűnő szempontok alapján, így mind a hárman megkapták a harmadik helyezést, őket ábécésorrendben fogjuk bemutatni. Ezek lettek tehát az Instagram legjobb női magyar szabadúszó/egyéni vállalkozó illusztrátorai.

Az 5 legjobb női magyar szabadúszó/egyéni vállalkozó illusztrátor

5. Judit Zengővári, @juditzengovari

Zengővári képei egyszóval vidámak. Rendkívül markáns színekkel dolgozik, amelyek gyakran kontrasztjai is egymásnak, ezzel még inkább figyelemfelkeltővé válnak. Az éles színeket gömbölydedebb formákkal kombinálja, illetve az alapformákkal, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus és vidámságot sugárzó illusztrációkat kreálhasson. Főleg alakokat ábrázolnak az elrendezésükben is kiegyensúlyozott képek. Trendi, modern (de puha), jókedvet generáló stílus: fiatalos szellemiségű egyéneknek kiváló ajándék lehet, illetve azoknak is, akikre ráfér egy kis vidámság.

4. Micsodaság, @micsodasag

Micsodaság illusztrációi megnevettetnek, alkotójuk humorától csöpögnek a képek. Stílusa kicsit szemcsés, kicsit durva anyag érzetű vonalakat használ és erős színeket: tehát teljesen tükrözik a poénok hangulatát, amelyet ábrázolnak. Főként karakterábrázolásokból áll az oldal. Rengeteg populáris kultúrára utaló képet találhattok ezen az oldalon, de a Covid–19-vakcinák megszemélyesítéseivel is szembe találhatjátok magatokat rajta. Igényes, egyedi stílus, remek humorral fűszerezve: minden poénra vevő ember számára és a popkultúráért rajongók számára „must have” darabokról van szó.

3. Réti Anita – Milyen kedves!, @milyen_kedves

Réti oldalát meglátva valóban csak egy dolog jut az ember eszébe: „Milyen kedves!”. Főként anyag- vagy papírmintákat láthatunk oldalán, illetve ezek megvalósulását konkrét tárgyakként. Vízfestékes stílusa a természeti világot varázsolja elénk kifinomult, letisztult formában. Táskától kezdve füzeteken át a printekig minden formában be lehet szerezni ezeket az egyszerű, elegáns és, nos, kedves illusztrációkat. Bárkinek melegen ajánljuk, aki szereti a szépet.

2. Martos Juli – MargaréTaLány, @margaretalany

Martos oldalát a pasztellcukorka színpaletta dominálja, illusztrációi humorosak és pszichológiai témájúak főként, figurái enyhén emlékeztetnek a Kalandra fel! animációs sorozatéra. Rengeteg visszatérő karakterrel dolgozik: Murphy, a szerencsétlen szellem (jelmezes egyén), Gelemb és a Kislány duója, a Kenyér és a Vörös hajú lány szerepelnek leggyakrabban egyre bővülő mítoszukkal kísérve. Martos azzal nyerte el a második helyezést, hogy gyakran posztol pszichológiai témájú képeket, ami nem is olyan meglepő, tekintve, hogy pszichológusképesítéssel is rendelkezik. Főként azoknak ajánljuk, akik vevők a puha humorra és a puha stílusban formát öltött önerősítő mondatokra.

1. Czikkely Panni, @czikkcakk

Czikkely fátyolos, fakó illusztrációi megnyugtató, légies álomvilág összképét alkotják oldalán. Karakterei jellegzetes stílusát meg sem próbáljuk szavakkal érzékeltetni, saját szemetekkel kell látnotok finom, lágy vonalaikat. Kifejezetten imádjuk bögredizájnjait, amelyekből bizonyára mindig öröm lehet kávét szürcsölgetni a komor reggeleken. Czikkely nemcsak azzal nyerte el az első helyezést, hogy övé volt az egyetlen 4 számjegyű bejegyzés mennyiséggel rendelkező oldal a megvizsgált oldalak közül, hanem azzal is, hogy több ügyet is támogat. A Szívemben Született Afrika Egyesület programján keresztül kiutazott Afrikába önkénteskedni arra a településre, ahol a jelképesen örökbe fogadott lánya is él. Ezenfelül kiállt a body positivity mellett, és beszélt olyan tabusított témákról is, mint a menstruáció, a kiégés és a gyászfeldolgozás.

Ezzel egy újabb majdnem objektív listánk végére értünk. Reméljük, tetszett szemkápráztató összeállításunk.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra