18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

3 magyar női sorozatgyilkos, akinek a történetétől megfagy az ereidben a vér

GettyImages-1012644704

Amikor sorozatgyilkosokról hallunk, automatikusan a külföldi példák jutnak eszünkbe, pedig Magyarországon is történtek már ilyen esetek.

Bár a legtöbb sorozatgyilkos a férfiak közül kerül ki, a nők között is akadnak olyan elkövetők, akik példátlan szörnyűségekre képesek, sőt brutális kegyetlenségükkel olykor a másik nem tagjain is túltesznek. Íme, három példa a magyar történelemből. Figyelem, cikkünk alkalmas lehet a nyugalom megzavarására!

Holhos Jánosné

A 1935-ben született Holhos Jánosné (leánykori nevén Papp Erzsébet) nikotinos gyilkosként híresült el, miután folyékony nikotint itatott áldozataival, ezzel összesen négy ember halálát okozva. A nő elsőként alkoholista férjén, Rostár Istvánon akart bosszút állni, aki többször bántalmazta őt, de mivel nem volt biztos benne, hogy a szer elég hatásos-e, így elsőként kutyáján, majd egy Tarnóczi Ilona névre hallgató ötéves kislányon próbálta ki azt. A nagy dózisú nikotin azonnal megölte a kislányt, de az esetet természetes halálnak minősítették, így nem indult vizsgálat az ügyben. Őt egyébként nem is ismerte, a gyerek csak rosszkor volt rossz helyen.

Később aztán az asszony ugyanilyen módon gyilkolta meg férjét, majd egyik barátnőjét, Fürtös Józsefnét is, akinek csupán annyit volt a bűne, hogy valamivel megsértette őt. Erzsébet 1959-ben ismét férjhez ment, majd Penészlekre költözött, ahol újból a gyilkosság útjára lépett. Áldozata ezúttal a nővére, Juhos Ferencné volt, akinek azért kellett meghalnia, mert összeszólalkozott vele valamin.

A hatóságok még ekkor sem sejtettek semmit, de Holhosné elkövetett egy hibát: visszaváltotta azt a pálinkásüveget, amiben a mérget tartotta. Az üveg hamarosan újra forgalomba került, ám mivel nem tisztították ki rendesen, két ember súlyos mérgezést kapott tőle. A vizsgálatok ezután a halálos nikotindózis kétszeresét mutatták ki belőle, a nyomok pedig az elkövetőhöz vezettek. A nyomozás részeként az elhunyt kislányt és az első férjét is exhumálták, így végül fény derült szörnyű tetteire. Bár Holhosné végig tagadott, 1961-ben kötél általi halálra ítélték és kivégezték.

Pipás Pista

Az 1882-ben született Fődi Viktória, aki később férfiként élve Pipás Pistaként vált ismertté, a Szeged környéki tanyavilág rettegett, mitikus figurája volt, akinek életéről több egymásnak ellentmondó legenda maradt fent. „Pipás rendszerint akasztással végezte ki az áldozatait, az eseteket pedig minden alkalommal öngyilkosságnak igyekezett beállítani. Első gyilkosságát egy bizonyos Pampuskáné felkérésére követte el. A nő állítása szerint sógora beteges, semmirekellő férj volt, és csak nyűgként telepedett felesége, az ő húga nyakára. Pipás elfogadta a felkérést, és látogatást tett a férfinál, aki a csűr gerendáján végezte fellógatva” – idézte fel Csabai Márk, aki „Így öltek ők – A tíz leghírhedtebb magyar sorozatgyilkos az elmúlt száz évből” című könyvében tárta fel az eset körülményeit.

Pipás Pista
Pipás PistaWikipedia

Ezt követően hamar híre ment, hogy Pistát rá lehet venni efféle kegyetlenségekre, ezért a megbízásokkal élve bérgyilkosként kezdett ténykedni, és több emberrel is végzett. Áldozatai szinte kivétel nélkül férfiak, megunt férjek, szeretők és kellemetlen rokonok voltak. Amikor a törvény utolérte, a számtalan feltételezett gyilkosságból csupán kettőt tudtak rábizonyítani, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy a bíróság 1933-ban halálra ítélje. „A legenda szerint saját kötelével akasztották fel –, valójában azonban Horthy Miklós kormányzó kegyelemben részesítette, és a börtönben halt meg 1940-ben. Halálát tüdőtágulat, szívizom-elfajulás okozta” – írja a Wikipedia.

Jancsó Ladányi Piroska

Jancsó Ladányi Piroska 1934-ben Törökszentmiklóson született. Családja rendkívüli szegénységben élt, ezért a lány tízéves korától kezdve lopással tartotta el magát, majd édesanyjához hasonlóan prostitúciós tevékenységbe fogott a közelben állomásozó szovjet katonákkal. Róla már gyermekként kiderült, hogy súlyosan torzult a személyisége: egy alkalommal például rajtakapták, amit 7 éves öccsét fajtalankodásra kényszerítette.

A lány 1953. október 13-án követte el az első gyilkosságot, amit négy másikkal tetézett. A módszere mindig ugyanaz volt: tizenéves lányok bizalmába férkőzött, különféle eszközöket – hol drótot, hol nadrágszíjat – használva megfojtotta őket, holttestükön kiélte beteges szexuális vágyait, majd azokat a háza tornáca alatt lévő kútba dobta. Piroska azután bukott le, hogy egy fiatal nő, akit nem tudott megfojtani, gyilkossági kísérlet miatt feljelentette. A rendőrség a későbbi házkutatás során megtalálta a kútba rejtett holttesteket, majd a bíróság kötél általi halálra ítélte, amelyet 1954-ben hajtottak végre. Piroska ekkor még csak 20 éves volt.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra