Egyperces kvíz: Anglia vagy Olaszország jobb fociban?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Világszerte milliók izgulták végig bő egy hete a 2020-as (valójában 2021-ben megvalósult) labdarúgó-Európa-bajnokság döntő mérkőzését. Két olyan válogatott csapott ugyanis össze, akiknél hagyományosan élet-halál kérdése a foci, és akiknél a jelenlegi tizenegy messze lekörözte a legutóbbi világversenyeken részt vevő (vagy épp onnan lemaradó) korábbi válogatottakat. Az izgalmas csatában végül tizenegyesekkel nyert Olaszország, de igazán nem sokon múlt.

Felmerül ezért bennünk a kérdés, hogy Anglia vagy Olaszország mindenkori válogatottja-e a jobb. A foci hazájában tudtak több nemzetközi érmet behúzni, vagy egy olyan országban, ahol egyes focistákat már-már istenként tisztelnek a szurkolók? Nos? 

Te már tudod is? 

Anglia vagy Olaszország futballválogatottjának van több Európa-bajnoki és világbajnoki érme?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Ugye nem akarod azt mondani, hogy tegnap nem játszottál? 

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra