Egyperces kvíz: Mikor lett Jeruzsálem Izrael fővárosa?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Végre szerda, végre melyik évben történt kvíz! Mai feladványunkban ismét a huszadik századba utazunk vissza, hogy fontos események felidézésével kicsit próbára tegyünk a történelemtudásodat és az időérzékedet. A pontos évszám megtippeléséhez ugyanis nemcsak az segíthet hozzá, ha kívülről fújod az elmúlt évek közéleti történéseinek dátumát, de az is, ha jó érzékkel be tudod lőni például, hogy mennyi idős lehet vagy épp lenne egy a kvízben megidézett karakter. Na, sorolhatjuk az eseményeket?

Melyik évben történt, hogy az izraeli parlament Jeruzsálemet Izrael fővárosává tette, megnyílt az Oroszlány–Környe-vasútvonal, megszületett ef Zámbó István festő, Vámos Miklós író, dramaturg, műsorvezető és Kuncze Gábor politikus, pártelnök?

Fogadok, hogy már tudod is!

Melyik évben járunk?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

A tegnapi hogy ment? 

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra