Egyperces kvíz: Mikor lett Jeruzsálem Izrael fővárosa?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Végre szerda, végre melyik évben történt kvíz! Mai feladványunkban ismét a huszadik századba utazunk vissza, hogy fontos események felidézésével kicsit próbára tegyünk a történelemtudásodat és az időérzékedet. A pontos évszám megtippeléséhez ugyanis nemcsak az segíthet hozzá, ha kívülről fújod az elmúlt évek közéleti történéseinek dátumát, de az is, ha jó érzékkel be tudod lőni például, hogy mennyi idős lehet vagy épp lenne egy a kvízben megidézett karakter. Na, sorolhatjuk az eseményeket?

Melyik évben történt, hogy az izraeli parlament Jeruzsálemet Izrael fővárosává tette, megnyílt az Oroszlány–Környe-vasútvonal, megszületett ef Zámbó István festő, Vámos Miklós író, dramaturg, műsorvezető és Kuncze Gábor politikus, pártelnök?

Fogadok, hogy már tudod is!

Melyik évben járunk?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

A tegnapi hogy ment? 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra