Egyperces kvíz: Kiről van szó?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

A katolikus egyház feje, a pápa nem csak a hívő emberek számára viszonyítási pont. Nyilatkozatai, a világ aktuális kérdéseire adott válaszai a nem hívő emberekre is hatnak, és nagyban befolyásolják az egyház megítélését is. Mai kvízünkben két népszerű, bár bizonyos szempontból megosztó egyházfőről, II. János Pálról és Ferenc pápáról fogalmazunk meg állításokat, köztük olyanokat, amelyek mindkettejükre igazak, és egy olyat is, amelyik csak az egyikükre. Neked azt kell kitalálnod, melyikükre igaz az összes állítás.

Nem olasz származású egyházfő. Pápai tevékenységét végigkíséri(te) a népek és vallások közötti egyetértés elősegítése. A Time magazin egy ízben az év emberévé választotta. Rendszeres utazásai miatt a világsajtó „az utazó pápa”-ként is utal rá.

Már biztosan tudod, ugye?

Kiről van szó?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Tegnap is tippeltél?

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.