Egyperces kvíz: Hány várost nevezett el magáról Nagy Sándor?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Indítsuk a hétfőt egy igazán férfias kvízzel! Mai feladványunkban is két érdekes állítással jövünk, melyek közül az egyik csak félig-meddig, a másik azonban száz százalékban igaz. A te feladatod, hogy eldöntsd, melyik a minden részletében igaz állítás. 

Az egyik állításunk a férfiarc (sokak szerint) legszebb ékére, a bajuszra vonatkozik. Ha ez az arcszőr ma épp nincs is olyan nagy divatban, voltak olyan időszakok, amikor enélkül aligha volt férfi a férfi. Egyik kijelentésünk ehhez kapcsolódik: azt állítjuk, hogy Viktória királynő Angliájában külön csészét formaterveztek a bajszos úriemberek számára. Szerinted igaz lehet? 

A másik állításuk egy arcszőr nélkül is tetterős férfiról szól: az ókori világ legnagyobb hódítójáról, Nagy Sándorról állítjuk, hogy hódításai kapcsán több mint 100 várost nevezett el magáról. Valóban ilyen nagyzásos fontosságot tulajdonított a saját nevének? 

Na, most kiderül! 

Melyik állítás igaz?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Tegnap is elvégezted a penzumot? 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra