Újra mellényúlt az Eb-n egy tévécsatorna, most Ronaldót sértették vérig

eb-ronaldo
Olvasási idő kb. 2 perc

Aki látta a tegnapi portugál-szlovén találkozót a foci Eb-n, azt tudja, milyen drámai jeleneteknek voltak a nézők szemtanúi: Cristiano Ronaldo egy tizenegyest hagyott ki még a hosszabbításban, a BBC pedig ezen élcelődött csúnyán.

A találkozó tizenegyespárbajjal dőlt el, de nem ekkor, hanem még a hosszabbítás első félidejében vétette el a rúgást a portugálok legnagyobb neve. Amikor a BBC Eb-közvetítésében visszajátszotta a kihagyott helyzetet, egy meglehetősen fura szójátékkal vonta össze a kihagyott büntetőrúgás – missed penalty – és Cristiano Ronaldo nevét.

Misstiado Penalto szerepelt a feliratban, amitől sokaknak forrt fel a vére,

ahogyan arról a MediaFuture cikke is beszámol.

A közösségi médiában persze sokan nevettek a poénon, az azonban tényszerű, hogy egy közszolgálati csatorna profiljába kevéssé illik bele ilyen módon minősíteni egy hatalmas nyomás alatt álló futballistát. Ezt legalább annyian róják fel a BBC-nek, mint ahányan jót nevetnek a poénon.

Most Ronaldo miatt bírálják a BBC-t, de volt már gondjuk az Eb-n a magyar Varga Barnabás sérülése miatt is
Most Ronaldo miatt bírálják a BBC-t, de volt már gondjuk az Eb-n a magyar Varga Barnabás sérülése miatt isSimon Stacpoole/Offside / Getty Images Hungary

Nem csak Ronaldo miatt kritizálták a BBC-t az Eb-n

A BBC-nek nem ez az első melléfogása a 2024-es futball Európa-bajnokság közvetítéseinek történetében. A magyarok számára kulcsfontosságú, Skócia elleni meccs közvetítésén mindannyian jól emlékszünk Varga Barnabás ijesztő sérülésére: a másik baki ennek kapcsán fűződik nevükhöz.

Sokan kritizálták a csatornát azért, mert visszajátszották a Varga sérülését bemutató képsorokat, amiért a csatorna elnézés is kért – ugyanakkor tény, hogy az általa közvetített képsort az UEFA bocsátotta rendelkezésükre,

így nem a brit csatorna döntése volt az, hogy ismételten megmutatták, hogyan sérült meg komolyan a magyar futballista.

Ronaldót megsérteni azonban egyértelműen nem volt elegáns, ráadásul ebben az UEFA-nak semmilyen szerepe nem volt, így bár egyelőre nem kértek bocsánatot a játékostól, minden okuk meglenne arra, hogy így cselekedjenek.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek