Új arcot adnak bűnözőknek ezekben a titkos kórházakban

Diósi Szilvia
bunozok-korhaz (1)
Olvasási idő kb. 2 perc

Titkos kórházakban plasztikai műtéteket végeznek, hogy a csalók és bűnözők új külsővel tudjanak eltűnni a hatóságok elől. Több illegális helyet is megfigyelnek a rendőrök.

A Fülöp-szigeteken titkos kórházak plasztikai sebészeti szolgáltatásokat kínálnak szökevényeknek és csalóknak, hogy segítsenek nekik elkerülni a letartóztatást ˗ írja a BBC. A rendőrség razziát tartott az egyikben májusban. A kórházban hajátültetési eszközöket, fogászati implantátumokat és bőrfehérítő infúziókat foglaltak le.

Bűnözőknek szabtak új arcot az illegális kórházak

Még két ilyen illegális kórházat zárhatnak be a következő hetekben, ugyanis kettőt megfigyel a rendőrség. A hatóságok szerint ezek négyszer nagyobbak lehetnek a korábbinál. Az ügyfeleik között olyanok is vannak, akik online kaszinóznak, illetve illegálisan dolgoznak a Fülöp-szigeteken. Az online kaszinók a kínai szárazföldön élő játékosokat szolgálják ki, ahol a szerencsejáték illegális. A rendőrség szerint azonban ezeket valójában bűncselekmények elfedésére használják, például telefonos csalásokra és emberkereskedelemre.

Új arcot adtak bűnözőknek a titkos kórházakban
Új arcot adtak bűnözőknek a titkos kórházakbanvadimguzhva / Getty Images Hungary

Az illegális kórház razziája során három orvost ˗ kettőt Vietnámból és egyet Kínából ˗, egy kínai gyógyszerészt és egy vietnámi ápolónőt tartóztattak le, akik közül egyikük sem rendelkezett Fülöp-szigeteki munkavállalási engedéllyel. A hatóságok egy hemodialízis-készüléket is találtak, ami arra utal, hogy a mintegy 400 négyzetméteres létesítményben a plasztikai sebészet mellett más egyéb orvosi kezeléseket is végeztek.

Van olyan bűnöző, akit már átszabott arccal fogtak el

Az online kaszinóbiznisz virágzott a korábbi elnök alatt, aki 2022-ben véget érő hatéves hivatali ideje alatt baráti kapcsolatokra törekedett Kínával. Utódja, az ifjabb Ferdinand Marcos azonban a bűnözői kapcsolatokra hivatkozva keményen fellépett ezek ellen. 2022 decemberében a bevándorlásiak letartóztatták a kínai maffia egy feltételezett tagját, aki állítólag plasztikai műtéten esett át, hogy elkerülje a felismerést. Az ilyen esetek kapcsolatban állhatnak az illegális kórházakkal.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek